ЕС одобрява нови правила за торовете

ЕС одобрява нови правила за торовете

Посланиците към ЕС одобриха днес споразумение с Европейския парламент за нови правила за продажба на торове. Предвижда се да бъдат уеднаквени изискванията за торове, произведени от органични или вторични суровини в Общността, съобщи Съветът на ЕС.

Определят се общи гранични стойности за някои замърсители в минералните торове. Новите правила се очаква да осигурят на пазара широк набор от нови и по-щадящи околната среда торове. Производителите, земеделците и потребителите на селскостопански стоки ще спечелят от очаквания растеж на производителността, както и от чистите почви, се посочва в съобщението. Правилата засягат минералните и органичните торове, подобрителите на почвата, растежната среда.

Предвижда се новите правила да влязат в сила три години след окончателното им утвърждаване. Цел на промените е насърчаване на широкомащабното производство на торове, като отпадъците се преобразуват в храна за растенията.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.