0

Л юбомир Епитропов откри българското плувно участие на олимпийските игри в Токио. Той стартира на 100 метра бруст и завърши четвърти в своята серия с 1:00,71 минути.

Любомир Епитропов откри българското плувно участие на олимпийските игри в Токио. Той стартира на 100 метра бруст и завърши четвърти в своята серия с 1:00,71 минути.

По-рано през годината Епитропов постави национален рекорд от 1:00,32 минути. Серията на българина беше спечелена от финландеца Мати Матсон с 1:00,02 минути. 100 метра бруст е дисциплината, в която Епитропов участва с “Б” норматив. Неговата основна дисциплина е 200 метра бруст, като на старт в нея ще го видим във вторник.

Олимпийският шампион от Рио де Жанейро 2016 и световен рекордьор в дисциплината Адам Пийти (Вбр) беше най-бърз в сериите с 57,56 секунди. Доста силно представяне записа и представителят на Нидерландия Арно Каминга, който спечели шестата серия с 57,80 секунди. Двамата бяха и единствените, които слязоха под 58 секунди в сериите.

Епитропов беше самокритичен след края на серията си:

“Чувствах се добре, но не съм доволен от постижението си. Подготвям се за 27-ми за 200 метра, все пак това ми беше първият старт. Напрежение не е имало, очаквах да съм по-притеснен, но се чувствах спокоен като на републиканско първенство. Да, мисля, че няма да има голямо напрежение на 200 метра. Ще се помъча да покажа най доброто от себе си. Малки детайли мога да подобря, ще поговоря с треньора ми и ще изберем най-добрата стратегия”, каза българският плувец пред БНТ.