Енергийният министър поиска от БЕХ ново ръководство на „Булгартрансгаз“

Енергийният министър поиска от БЕХ ново ръководство на „Булгартрансгаз“

Служебният министър на енергетиката Андрей Живков поиска от Българския енергиен холдинг да отстрани ръководството на „Булгартрансгаз“. Причината е проверка на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в „Булгартрансгаз“, която потвърждава основни изводи на министерството на енергетиката за управлението на газовото дружество.

Проверката показва, че при реализацията на проекта „Балкански поток“ от „Булгартрансгаз“ не са поискали предварително одобрение от КЕВР както на сключването на договорите за изпълнение на строителните дейности, така и на банковите заеми, с които са извършени плащанията за тях. Според КЕВР проектът „Балкански поток“ оказва негативно влияние върху цялостното финансово състояние на „Булгартрансгаз“ ЕАД и води до свръхзадлъжнялост на дружеството, уточняват от Министерството на енергетиката.

От БЕХ се очаква писмено потвърждение на направеното искане от министъра на енергетиката, след което същото ще бъде разгледано от Съвета на директорите на дружеството, съобщиха от холдинга, във връзка със съобщение на интернет страницата на министерството на енергетиката и получен доклад от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), относно направена проверка на "Булгартрансгаз" ЕАД.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.