При средна цена 81.33 лева за мегаватчас е търгуван днес токът на Българската независима енергийна борса (БНЕБ), показват данните от търговията на борсата при сегмента "пазар ден напред". Сделките са на база утрешен ден на доставка (6 април).

Средната цена на пиковата енергия (9.00-20.00 ч.) e 68.90 лв. за мегаватчас. Извънпиковата енергия (1.00-8.00 ч.; 21.00-24.00 ч.) е изтъргувана при средна цена 93.77 лв. за мегаватчас.

Най-ниската цена в рамките на днешната сесия, при утрешен ден на доставка, е 47.98 лв. за мегаватчас, достигната за часовете от 13.00 до 17.00, а най-високата е 116.06 лв. за мегаватчас - за 20.00-21.00 часа.

Данните от БНЕБ показват, че са продадени общо 18 574.00 мегаватчаса електроенергия.

Енергийната борса вчера затвори при средна цена 69.28 лв. за мегаватчас.

В сегмента "пазар в рамките на деня" за днес, 5 април, БНЕБ отчита до момента общ търгуван обем от 181.50 MWh. Среднопретеглената дневна цена е 73.54 лева за мегаватчас.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Министър Петкова и Н.Пр. Флоранс Робин обсъдиха енергийното сътрудничество между България и Франция

Бъдещото развитие на енергийните системи в България и в региона на Западните Балкани в контекста на предизвикателствата, свързани с изискванията за декарбонизация на икономиката, бе основна тема на разговора между министъра на енергетиката Теменужка Петкова и посланика на Република Франция в България Н. Пр. г-жа Флоранс Робин.

Теменужка Петкова: ТАНАП гарантира газовите доставки за Югоизточна Европа

Трансанадолският газопровод (ТАНАП) гарантира газовите доставки за Югоизточна Европа. Това коментира по повод откриването на последния му участък българският министър на енергетиката Теменужка Петкова.