Енергетици обновиха дом за стари хора Гълъбово

Енергетици обновиха дом за стари хора Гълъбово

152 хил. лв. са вложили енергетиците от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ в ремонти по двора на Дома за възрастни хора в  Гълъбово. Инвестираните средства са по споразумение за социално сътрудничество между електроцентралата и общината.

Ремонтът обхваща площ от над 2500 кв. м., на която е оформена озеленена, сенчеста зона за спокойни разходки на открито, поставени са нова бетонна настилка, беседки и пейки за отдих. Обособени са зони със специализирани  уреди за раздвижване, както и зони по интереси - с каменни маси за шах и табла и билкова градина, които вече са на разположение на постоянно живеещите тук 40е самотни дядовци и баби.

„ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и община Гълъбово са дългосрочни партньори в каузите за подпомагане на уязвими социални групи. През годините сме работили в тясно сътрудничество в стремежа си да сме полезни на хората, които се нуждаят от грижа. Нашите по-възрастни съседи са важна част от общността, на която искаме да протегнем ръка с почитта и вниманието, което дължим на живота и труда им…“, коментира Надя Синигерска – Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в  дружеството. Домът съществува от 14 години, като е била използвана сграда на бивша детска градина.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.