Енджи Касабие между любовта и здравословното хранене
3

Енджи Касабие между любовта и здравословното хранене

Популярната диетоложка доставя до дома ни полезно и апетитно меню според собствените ни нужди

„Забравете всички диети!“ - рядко ще чуете тези думи да излизат от устата на диетолог. Въпреки това именно зад тази теза застава Енджи Касабие. Помним я може би най-вече след участието й във „Вип Брадър“ през 2017 г., а в месеца на любовта риалити звездата стартира кампанията си „Да похапваме здравословно, да бъдем във форма!“

Проектът е създаден съвместно с шеф Георги Янев, работил преди това оборотен лондонски ресторант. Двамата поставят именно любовта в светлината на прожекторите за инициативата си.

Храната е пряко свързана с любовта, най-вече към себе си.

Когато един човек не се чувства комфортно в кожата си, той излъчва негативна енергия, има проблеми с комуникацията с останалите около себе си, с близките си, дори и с интимните си партньори. Ето защо и именно сега даваме старт на „Да похапваме здравословно, да бъдем във форма!“, обясни пред „Монитор“ чаровната диетоложка, като добавя, че именно Свети Валентин е сред най-важните празници, които тя и съпругът й – Мистър Ливан Рабих Ел Зейн посрещат. Причината – двамата се запознават именно в деня на Купидон в Египет. Това е и причината именно там да организират своята сватба и то – навръх 14-и февруари. Тази година отново ги води към страната на пирамидите. „Много съм радостна от факта, че макар и случайно, съдбата ни върна отново там“, сподели ни Касабие. Именно неин професионален ангажимент е поводът за посещаването на африканската страна. Там тя беше ВИП гост на египетската седмица на модата по покана на бранда Nagwa Zahran.

С фокус към любовта преминава и новата кампания, чиято цел е да протегне ръка на хората, които искат да живеят и да се хранят здравословно, но математиката относно калориите, нивата на протеин, мазнини и т.н. не им е по вкуса. Всеки, който иска да се включи в „Да похапваме здравословно, да бъдем във форма!“, ще премине през контролен преглед, за да бъде установен здравословния му статус, след което експертите, начело с Енджи му изпращат различни вариации на меню, изградено според собствените му нужди.

Въпросният преглед е от изключително значение, защото – както всички знаем, хората с диабет, например, трябва да се хранят по коренно различен начин.

Хормонални проблеми, проблеми със сърцето – всичко това оказва влияние върху набора от храни, които е добре да се консумират“, обяснява още Касабие. За кампанията си тя работи с продукти, в които са с максимално естествен произход, терен на магията в кухнята ще даде новият ресторант „Кото“, а сред удобствата, които предлагат диетоложката и шеф Янев, е доставката на храната до вкъщи.

„Най-важното, което трябва да запомним наистина е да се обичаме! Факт е, че диетолозите често лансираме грешни идеи – като тази, че резултатите се постигат с лишения. Това съвсем не е така. Дори напротив. В момента работим по още един нов проект за хората, които не могат да си позволят да се хранят при нас. В него ще предлагаме нещата, от които обикновено бягаме, когато сме „на диета“ - паста, десерти и т.н. Всъщност, всичко, включително захарта, може да бъде много полезна, но когато е качествена, от естествен произход“, анонсира чаровната блондинка. Сред най-важните съвети, които дава на своите клиенти пък е това да не мислят колко бързо ще отслабнат и колко килограма ще изпише кантарът следващия път, когато се премерят.

По-важният въпрос е колко време ще успеят да поддържат хранителния режим, който е подходящ за тях

категорична е звездата.

Относно себе си, тя казва, че се възхищава на звезди като Дженифър Лопес. „Но не защото е известна, а защото успява с постоянство сега да изглежда дори по-добре от преди десет години. Това е и моята мантра – моят идол днес е Аз-ът ми след 10 години“, откровена е Касабие, работила с актьори от ранга на Силвестър Сталоун, Жан Клод Ван Дам, Харисън Форд и т.н. Диетоложката признава, че понякога среща трудности в професионалната стиковка с някои от тях, но в по-голямата част от тях изпълнявали стриктно съветите й. „Това все пак са хора, които работят с визията си и така си изкарват хляба“, обяснява Енджи.

Сред последните проекти, по които работи, е филмовото заглавие „Рамбо: Последна кръв“, което доведе холивудския ас Силвестър Сталоун за пореден път в България миналата есен. „Това, че той продължава да ни търси като партньор, е изключителна чест за нас.

Той държи изключително много на качеството на храната, която приема.

Работила съм с него по различни проекти от 2009-2010 година насам и сред примерите за мъже, които дори с напредването на възрастта продължават да държат на добрата си форма и да постигат желаните за това резултати“, споделя още Касабие.

Преминала вече през тежката школовка на изолацията и 24-часовото видеонаблюдение във „Вип Брадър“ пък диетоложката е категорична, че отново би се лишила от комфорта на личното си пространство в полза на риалити формат. Но не, за да търси по-нататъшна монетизация на изградената от скандали слава в Къщата, а за да потърси отговори на важни за нея житейски въпроси. „Участието ми във „Вип Брадър“ наистина ми помогна да осъзная много неща за себе си.

В Къщата виждаш един умален вариант на света,

в който процесите протичат изключително бързо и по този начин достигаш до немалко изводи“, казва тя. Категорична е, че е върл противник на бързата слава и подчертава, че рядко използва дори профилите си в социалните мрежи, за да се самопромотира. „Стигна се до момент, в който се търси подобна фалшива, според мен, известност с цел припечелване под формата на т.нар. „инфлуенсърство“. Аз не искам така да влияя на хората“, уточнява Касабие, като отсича, че броят на хората, на които си помогнал трябва да бъде от много по-голямо значение за теб от броя на последователите ти в мрежата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.