Емил Костадинов ще  организира конгреса на БФС

Емил Костадинов ще организира конгреса на БФС

Правят Изпълком в петък, 13 декември

БФС свиква Изпълком, който ще се проведе в петък, 13 декември. Основна точка в дневния ред на сбирката ще бъде изборът на комисии, които ще са ангажирани с провеждането на конгреса на футболната централа на 7 юни 2020 година. 

Това ще е поредно заседание на Изпълнителния комитет в последните два месеца.

Очаква се на заседанието да бъде обсъждано и предложението на Съдийската комисия, свързано с внедряването на ВАР системата в България.

Новоизбраният вицепрезидент на БФС Емил Костадинов се очаква да бъде утвърден като председател на комисията за подготовка на конгреса. Негови заместници ще са Камен Костадинов и Румен Вълков. Очаква се да бъдат създадени още две комисии – за подготовка на документите за конгреса и за промяна на устава на БФС. Председател на първата комисия ще бъде Атанас Фурнаджиев, а на втората Михаил Статев. За момента това са предложения на футболната централа, като се очаква съставът на комисиите да бъде безпроблемно утвърден от Изпълкома. На заседанието ще бъде утвърден и дневният ред на конгреса. Той се очаква да бъде в 9 точки. В тях освен избор на нов президент и нов Изпълком на БФС, ще има и точки за отчет на Изпълнителния комитет за дейността в периода февруари 2018 – юни 2020 и приемане на бюджет за периода 2021-2024 година.

Междувременно славни ветерани наградиха победителите в традиционния коледен турнир за деца, организиран от БФС. Надпреварата се проведе на Национална футболна база Бояна, а мачовете се играха по правилата на футбол 5. В продължение на 3 дни 10 отбора от деца родени 2012 година, играха в мултифункционалната спортна зала, част от футболния център. Първите четири отбора в надпреварата бяха наградени от някои от славните български футболисти от миналото. Децата бяха зарадвани с купи, медали и футболни топки. След официалната церемония ветераните бяха приети на тържествена вечеря лично от изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов, който ги изненада със специални коледни подаръци.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.