Емил Димитров: Спряхме се на експерт и на най-опитния в МОСВ за зам.-министър

Емил Димитров: Спряхме се на експерт и на най-опитния в МОСВ за зам.-министър

Спряхме се на експерт и на най-опитния в МОСВ за зам.-министър. Това коментира екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро пред БНТ. Той поясни, че никой не е предложил политическа кандидатура. Обсъдили въпроса с премиера Бойко Борисов и решили, че този път трябва да е накой от системата, за да може да навлезе бързо и да бъде одобряван от всикчи.

Той похвали Славея Стоянова, която заема поста на Красимир Живков.

Тя е била директор на дирекция във ведомството. Имено тя правила всички становища към прокуратурата за проверките от обвинениято, наред с това изнесла на раменете си и административата процедура за връщането обратно на италианския боклук.

Предупредил я, е може да бъде обект на атаки. Дал  и срок от 20 дни да предложи програма за нов наичн на работа на координационния център, който следи още на границите боклукт, който се внася у нас.

Иначе у нас имало над 5000 площадки за обработка и рециклиране на отпадъци. Даде да се разбере, че мислят да затягат контрола и уточни, че в момента е мног трудно да се отнеме безсрочно разрешително. Идеята е да дават такова след акт 16 на полощадката.

Ще се дават нотификации на фирми за внос на отпадъци, след проверка че са истински фирми и имат нужните машини.

Димитров загатна,че предстои проверка на плошадка в София, чийто собственик внесъл около 9 000 тона отпадъци, а искал да внесе още 24-25 000, но мощностите били съвсем малки, за да обработят толкова количество суровини. За да даде пример какво количедство отпадъци са това, Димтров направи сравнение със София, която произвеждала около 25 000 боклук.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.