Емил Димитров: Много е хубаво някой да прави бизнес, а държавата да му чисти отпадъците

Емил Димитров: Много е хубаво някой да прави бизнес, а държавата да му чисти отпадъците

Много е хубаво някой да прави бизнес, а държавата да му чисти отпадъците, заяви на брифинг в парламента екоминистърът Емил Димитров . 

Държавата през години е положила огромни усилия да затвори малките депа. Направиха са големи депа. Много от кметовете правят депо на държавна земя и след време това се оказва проблем за държавата, стана ясно от думите на Димитров. Според него трябва да се промени законодателството, свързано с отпадъците.

Имах разговори с главния прокурор и премиера Борисов, всички сме единодушни че не може да продължава така, заяви Димитров. Вижте гледката в Червен бряг, това ще се повтори, каза министърът. Първо, има 5 хиляди раздадени площадки, искаме да закрием площадките, където са открити нарушения, каза Димитров.

Искам да работя с академичната общност , с БАН и научните институти по Закона за биологичното разнообразие, с политика не се занимавам, каза още  министърът на околната среда и водите Емил Димитров. 

Той изрази позиция за общественото обсъждане в Комисията по околна среда и води на Закона за биологичното разнообразие. "Уважаван член на академичната общност изрази някаква позиция. Дали е прав, дали не - изрази позиция. Има право. Собственик на имот изрази друга позиция и той има това право. Те помежду си си размениха реплики. Трети хора, които изобщо не са визирани, само използваха случая да заявят кога ще е поредната стачка. Те дойдоха да си кажат, каквото имат. Търсеха си повод да си тръгнат. Вие сега ми казвате дали ще отида за декор, защото им трябва нещо. С политика не се заничавам. Половината от тях са политически лица. Да отида означава да ги легитимирам или по някакъв начин да участвам в техните политически процеси, коментира министърът.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.