0

Б ританската кралица Елизабет Втора се надява, че ще бъде в достатъчно добра форма, за да се срещне със световните лидери, които ще участват в годишната конференция на ООН за климата в шотландския град Глазгоу, предаде Ройтерс, като цитира в. "Сън".

Британската кралица Елизабет Втора се надява, че ще бъде в достатъчно добра форма, за да се срещне със световните лидери, които ще участват в годишната конференция на ООН за климата в шотландския град Глазгоу, предаде Ройтерс, като цитира в. "Сън".

Форумът се открива на 31 октомври и ще продължи до 12 ноември.
Миналата седмица по лекарски съвет Елизабет Втора отмени планирана визита в Северна Ирландия, а от Бъкингамския дворец обявиха, че кралицата ще си почива. Причината за медицинската препоръка обаче не бе съобщена.
В сряда следобед Елизабет Втора (95 г.) беше закарана в болница, където остана през нощта за "предварителни изследвания". В четвъртък тя се върна в замъка Уиндзор, а от обкръжението й обявиха, че е в добро настроение и изпълнява ангажименти, които не я натоварват.


Според в. "Сън" заради лекарската препоръка да си почива кралицата не е отишла на църковната служба, която посещава традиционно през уикенда.