0

Б и Би Си ще излъчи на 7 март послание на кралица Елизабет Втора, в което ще бъде отбелязан Денят на Общността на нациите, няколко часа преди излъчването в САЩ на дългоочакваното интервюто-изповед на принц Хари и неговата съпруга Меган Маркъл.

Би Би Си ще излъчи на 7 март послание на кралица Елизабет Втора, в което ще бъде отбелязан Денят на Общността на нациите, няколко часа преди излъчването в САЩ на дългоочакваното интервюто-изповед на принц Хари и неговата съпруга Меган Маркъл.

Телевизионната програма на Би Би Си ще замени традиционното провеждане на църковната служба в Уестминстърското абатство, която първоначално беше запланувана за 8 март, но беше отменена заради пандемията.
Това честване на Деня на Общността на нациите, организация, обединяваща 54 държави с население от 2,4 милиарда жители, се провежда от 1972 година насам в споменатия храм в центъра на Лондон.


От абатството съобщиха, че вместо заплануваната църковна служба, Нейно Величество ще сподели своето традиционно послание за честването на Деня на Общността на нациите със зрителите на Би Би Си Уан. То ще бъде излъчено в неделя, 7 март.
На същата дата е предвидено и излъчването на интервюто на внука на кралицата и на съпругата му Мега Маркъл пред американската икона на телевизионните изповеди Опра Уинфри. В него ще стане дума за решението на кралските особи да се отдръпнат от монархията и за новия им живот извън сянката на Бъкингамския дворец.
Няколко интервюта от страна на членове на кралското семейство имаха катастрофални последствия за имиджа на британската корона, като това на принцеса Даяна от 1995 година или това на принц Андрю от 2919-а.
Хари и Меган, които очакват втора рожба, бяха критикувани заради невъздържания начин, по който приеха решението на кралицата да оттегли военните титли на принц Хари и патронажа им над някои организации.
Изтъквайки като причина огромния натиск на медиите и желанието им за финансова независимост, Хари и Меган подписаха след установяването им в Калифорния много доходоносни договори с Нетфликс и Спотифай, припомнят агенциите.