0

К ралицата на Великобритания Елизабет Втора преведе четиричасова среща с внука си принц Хари, на която двамата разговаряха на четири очи, съобщи в. „Дейли Мейл“.

Кралицата на Великобритания Елизабет Втора преведе четиричасова среща с внука си принц Хари, на която двамата разговаряха на четири очи, съобщи в. „Дейли Мейл“.

Британските медии отбелязват, че двамата са имали много какво да си говорят и това е била възможност да уточнят всичко това по време дългия обяд в замъка Уиндзор. Според източници, британската кралица е дала ясно да се разбере, че внукът й винаги е добре дошъл отново в лоното на кралското семейство и тя ще го приеме подобаващо – с разтворени обятия.

На тази първа среща на четири очи, откакто се разгоря скандалът с Мегзит - решението на Хари и Меган да заминат за Канада и да се откажат от кралските титли, кралицата на Великобритания е била изключително мила и внимателна с внука си.

Т.нар. „Мегзит“ встъпва в сила от 1 април. и Елизабет Втора е загрижена за бъдещето на Хари и съпругата му. Тема на разговора е бил и вече 9-месечният им син Арчи – кралицата изразила недоволство, че заради решението на Хари и Меган не може да вижда достатъчно често правнука си.

Предишната новина за живота на Хари и Меган бе достатъчно тревожна - Канада ще спре да плаща за охраната на херцозите на Съсекс (те още се водят такива), когато се оттеглят от кралските си ангажименти в края на март.

Министерството на обществения ред на Канада обяви, че страната занапред няма да финансира охраната на Хари и Меган. Засега остава открит въпросът кой ще поеме разходите, които се оценяват на 20 милиона британски лири годишно.