Нова електронна услуга на Националния осигурителен институт (НОИ) за изчисляване на периоди на временна неработоспособност, бременност и раждане по болнични листове и по заявени декларации е достъпна от днес на интернет страницата на осигурителния институт.

Новата услуга ще подпомага пресмятането на началната и крайната дата на отпуска за временна неработоспособност и при осиновяване на дете, също и на отпуска при бременност и раждане по зададена дата на термина. Тя ще послужи и за определяне на начална и крайна дата на отпуските, броя работни или календарни дни през определен период по зададени различни параметри. Справката е със свободен достъп и е предназначена предимно да подпомага органите на медицинската експертиза при издаването на болнични листове, но може да бъде ползвана от длъжностните лица и всички граждани.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Общинските болници в София благодарят на дарителите си

Лекарите от столичните общински многопрофилни болници благодарят на всички свои дарители - физически лица, фирми и организации, които вече са откликнали и предоставят на медиците индивидуални предпазни средства или апаратура за работа с болни от COVID-19, съобщиха от кметството. 

ТУ –София с втори онлайн изпит по математика

Техническият университет – София ще проведе втори отдалечен кандидатстудентски изпит по математика. Той ще бъде на 11-ти април (събота), съобщиха от учебното заведение.