0

Ф ренската марка Citroen представи напълно електрически вариант на своя компактен миниван Berlingo, наречен e-Berlingo. Новият електрически миниван има автономен пробег на електричество до 280 км според стандарта WLTP, комбиниран с обширен простор и множество възможности за трансформация на интериора. Клиентите могат да избират измежду два типа каросерии на Citroen e-Berlingo – стандартна с дължина 4,40 метра или удължена - с 4,75 метра, както и с 5- или 7-местен салон.

Френската марка Citroen представи напълно електрически вариант на своя компактен миниван Berlingo, наречен e-Berlingo. Новият електрически миниван има автономен пробег на електричество до 280 км според стандарта WLTP, комбиниран с обширен простор и множество възможности за трансформация на интериора. Клиентите могат да избират измежду два типа каросерии на Citroen e-Berlingo – стандартна с дължина 4,40 метра или удължена - с 4,75 метра, както и с 5- или 7-местен салон.

Новият Citroen e-Berlingo се предлага с богато оборудване за максимален комфорт и удобство, сред които 10-инчов сензорен екран, проекционен дисплей, модулен покрив, отваряне на стъклото на капака на багажника и други.

Електрическият Citroen e-Berlingo е адресиран до онези клиенти, които се грижат за околната среда, доколкото е възможно, осъзнават въздействието им върху природата и също така изчисляват прецизно разходите за експлоатация на превозното средство за работа.

По този начин новият електрически миниван Citroen е-Berlingo съчетава удоволствието от шофирането, най-добрите електрически технологии, спокойствието и плавността на движение, като същевременно моделът запазва всички ключови функции на Berlingo, сред които компактни външни размери и оптимално вътрешно пространство с широки възможности за трансформация на салона.

Електрическият миниван Citroen e-Berlingo е оборудван с електрически мотор, чиято мощност се регулира в зависимост от избрания режим на шофиране. Максималната мощност е 100 кВт или 136 к.с., а максималният въртящ момент от 260 Нм гарантира уверена динамика и достатъчна максимална скорост от 135 км/ч.

Чрез бутона Drive Mode на централната конзола, водачът може да избере един от трите режима на шофиране - Normal с максимално допустима мощност от 80 кВт и въртящ момент от 210 Нм е оптимален вариант за ежедневни пътувания, достатъчна мощност и обхват.

Режимът Eco е с максимално допустима мощност от 60 кВт, въртящ момент от 180 Нм и максимален обхват на пътуване при едно пълно зареждане на батерията, като в този режим е ограничено използването на отоплението и климатика. В режима Power водачът разполага с максималната мощност от 100 кВт и целия въртящ момент от 260 Нм, които осигуряват отлична динамика дори в условия на пълно натоварване.

В зависимост от стила на шофиране, литиево-йонната батерия с капацитет 50 кВтч може да осигури автономен пробег на Citroen e-Berlingo до 280 км, като идентична батерия се използва и за двата типа каросерии. За презареждането на батерията може да се използва обикновен контакт, специално зарядно устройство или мощна обществена станция за зареждане.

В последния случай батерията може да се зареди до 80% от номиналния капацитет само за 30 минути. В същото време дори в обикновен контакт можете да зареждате напълно батерията през нощта, като на следващия ден електрическата кола е готова за работа. Продажбите на електрическия миниван Citroen e-Berlingo на европейския пазар ще започнат през втората половина на 2021 г.