Изложението за потребителската електроника (CES), не би било същото без множеството представени екзоскелети. Дъщерното дружество на Panasonic, Atoun представи два нови модела на CES 2019, като единият помага при вдигане, а другият помага при ходене.

Предлаганият от компанията, още от юли 2018 г., Model Y е оформен, като обърната обратно буква Y, и се поставя подобно на раница, която се прикрепва към гърдите и бедрата. Използвайки два независими електромотора, екзоскелета осигурява до 10 килограма опорна сила на кръста на потребителя, когато вдига или пренася тежки предмети.


Устройството разполага с три режима на работи, които превключва автоматично. В режим за подпомагане (Assist), поддържа тялото на потребителя, докато се изправя от наведено напред положение, при вдигането на предмет. Режима за ходене (Walk), впоследствие изключва моторите, когато потребителят пренася предмета, намалявайки съпротивлението при ходене. Когато потребителят започне да се навежда, за да постави предмета, екзоскелетът преминава в режим спирачка (Brake), поддържайки кръста, докато потребителят се навежда напред с носения от него товар.


С корпус от въглеродни влакна, Model Y тежи 4.5 килограма, включително батерията, която с едно зареждане издържа около четири часа употреба. Също така отговаря на стандарт за водоустойчивост IP55, което означава, че издържа на струя вода.


За хората, които изминават големи разстояния пеша, е екзоскелета за долните крайници HIMICO.

Все още прототип, компанията твърди, че осигурява максимално увеличаване на силата от 19% при изкачване, 17.8% при изкачване на стълби и 30.7% при пресичане на неравен терен. HIMICO използва вграден микропроцесор, за да адаптира работата си към отделните потребители, отчитайки променливи, като стойката на тялото.

Малко е информацията, относно спецификациите, но Atoun заявява, че по-малък и по-лек, потребителски модел трябва да започне тестове, след няколко месеца.

По темата: Atoun Panasonic CES 2019 Model Y HIMICO K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

НАСА показва галактиката от перспективата на черна дупка

Поглед в центъра на галактиката

НАСА показва галактиката от перспективата на черна дупка

НАСА предлага нов VR поглед към хаотичното сърце на галактиката ни от перспективата на свръх голямата черна дупка Стрелец А * (Sagittarius A*), която се спотайва в центъра й. Видеото с UHD качество комбинира симулации от суперкомпютър и данни събрани от рентгеновата обсерватория на агенцията Chandra (Chandra X-ray Observatory).

Компанията предлага абонаменти за филми, игри и новини

Apple стартира нови цифрови услуги

Компанията предлага абонаменти за филми, игри и новини

След спада в продажбите на iPhone, Apple ще се опита да спечели повече от цифрови услуги, като стартира пакети цифров абонамент за телевизионно съдържание, игри и новини, както и своя кредитна карта Apple Pay.

Нова система позволява изследване на клетките от вътре

Нано роботи в клетките ще се борят с рака

Нова система позволява изследване на клетките от вътре

Много е възможно, в не толкова далечно бъдеще, микроскопични роботи да обикалят в човешкото тяло, за да доставят лекарства или да се борят с инфекции. Някои от тези роботи са способни да се справят с отделни клетки, но изследователите от Университета в Торонто (University of Toronto) са разработили нов начин за получаването на сонди с нано размер, които да контролират прецизно вътре в клетките.