Изложението за потребителската електроника (CES), не би било същото без множеството представени екзоскелети. Дъщерното дружество на Panasonic, Atoun представи два нови модела на CES 2019, като единият помага при вдигане, а другият помага при ходене.

Предлаганият от компанията, още от юли 2018 г., Model Y е оформен, като обърната обратно буква Y, и се поставя подобно на раница, която се прикрепва към гърдите и бедрата. Използвайки два независими електромотора, екзоскелета осигурява до 10 килограма опорна сила на кръста на потребителя, когато вдига или пренася тежки предмети.


Устройството разполага с три режима на работи, които превключва автоматично. В режим за подпомагане (Assist), поддържа тялото на потребителя, докато се изправя от наведено напред положение, при вдигането на предмет. Режима за ходене (Walk), впоследствие изключва моторите, когато потребителят пренася предмета, намалявайки съпротивлението при ходене. Когато потребителят започне да се навежда, за да постави предмета, екзоскелетът преминава в режим спирачка (Brake), поддържайки кръста, докато потребителят се навежда напред с носения от него товар.


С корпус от въглеродни влакна, Model Y тежи 4.5 килограма, включително батерията, която с едно зареждане издържа около четири часа употреба. Също така отговаря на стандарт за водоустойчивост IP55, което означава, че издържа на струя вода.


За хората, които изминават големи разстояния пеша, е екзоскелета за долните крайници HIMICO.

Все още прототип, компанията твърди, че осигурява максимално увеличаване на силата от 19% при изкачване, 17.8% при изкачване на стълби и 30.7% при пресичане на неравен терен. HIMICO използва вграден микропроцесор, за да адаптира работата си към отделните потребители, отчитайки променливи, като стойката на тялото.

Малко е информацията, относно спецификациите, но Atoun заявява, че по-малък и по-лек, потребителски модел трябва да започне тестове, след няколко месеца.

По темата: Atoun Panasonic CES 2019 Model Y HIMICO K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Скейтборд за снежните горски пътеки

По-лесни преходи и повече спускания с Mundo Trailboard

Скейтборд за снежните горски пътеки

Ходенето през снега, в планината, е трудно, особено за тези, които носят и сноуборд със себе си. Mundo Trailboard е опростена версия на сноуборда, която е по-близко до скейтборда. Създаден да облекчи товара при преходите пеша, в търсене на недокоснат сняг, като същевременно предлагащ много добри възможности за контрол, благодарение на изразените очертания на формата му.

Изкуствен интелект за компания и помощ на възрастните

ElliQ ангажира самотните възрастни хора

Изкуствен интелект за компания и помощ на възрастните

Факт е, че много възрастни хора биват социално изолирани и им липсва умствена стимулация. Израелската технологична фирма Intuition Robotics, може да разреши този проблем със своята система с изкуствен интелект ElliQ, която бе представена на CES 2019.

Модулно транспортно средство от Panasonic

SPACe_C предлага свобода на дизайна

Модулно транспортно средство от Panasonic

Напълно електрическото задвижване и автономното управление могат да освободят дизайна на превозните средства. Това позволява, купето за превоз на пътници или товари да се отделя от задвижването и това разкрива възможности за изцяло модулни транспортни средства, като SPACe_C на Panasonic, представен на CES 2019.