БНБ разреши вливането на

БНБ разреши вливането на "Експресбанк" в „Банка ДСК“

Българската народна банка (БНБ) разреши окончателно вливането на „ SG Експресбанк“ АД в „Банка ДСК“ ЕАД. След преобразуването „Банка ДСК“ ЕАД става универсален правоприемник на „SG Експресбанк“ АД, която се прекратява без ликвидация, съобщи БНБ.

Вливането на банката започна още през 2018 г., когато ДСК получи предварително одобрение за сделката от националната банка. Малко след това другите регулатори – Комисията за финансов надзор (КФН) и Комисията за защита на конкуренцията - също изпратиха писма за одобрение.

Ребрандирането на клоновата мрежа на Експресбанк, както и миграцията на някои от трансакционните услуги вече са факт. Банкоматите й също са прехвърлени към ДСК, а наскоро стана ясно, че вече се доставят и банкови карти с новото лого. Клиентите, които притежават няколко банкови карти, ще получат всички преиздадени пластики в един клон, а пластиките ще се раздават в клоновата мрежа на Експресбанк в цялата страна. За да имат повече информация, банките създадоха сайт, в който клиентите могат да се информират какво да правят докато вливането завърши.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.