Експерти с отговори на учителските въпроси за ваксините

Експерти с отговори на учителските въпроси за ваксините

Водещи специалисти от Медицинския университет в София и Националния център по заразни и паразитни болести отговориха на въпроси, поставени от учители в рамките на кампанията за повишаване на тяхната информираност за ползите и рисковете от ваксиниране.

Над 3500 директори на детски градини и училища от 25 региона се включиха в над 40 срещи, организирани от МОН и РУО в рамките на кампанията. На въпроси, свързани с ваксините, отговарят над 20 експерти от медицинските фармацевтични факултети, БАН и РЗИ. Обсъжданията по региони продължават.

Отговорите на проф. Георги Момеков, дф, преподавател в катедра "Фармакология, фармакотерапия и токсикология" при Фармацевтичен факултет на Медицински университет-София и председател на Българското научно дружество по фармация, доц. Нина Янчева-Петрова, дм - ръководител на Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина на Медицинския университет в София и доц. д-р Любомира Николаева - Гломб, дм, завеждащ отделение „Вирусология“ в Националния център по заразни и паразитни болести, могат да бъдат намерени на сайта на МУ- София.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.