Eксперти съветват дамите да не пият шампанско с начервени устни по време на коледните и новогодишни празници.

Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанската продукция изтъкват факта, че червилата съдържат силикон, който напълно неутрализира ценните качества на пенливите вина, предава БТА.

Тези напитки ще бъдат по-приятни на вкус, ако се охладят до 7-9 градуса. В шампанското не трябва да има оцветители и ароматизиращи вещества.

Най-добрите чаши за пиене на пенливи вина са високи и с конусообразна форма. При отварянето на бутилката е препоръчително да се избягват "изстрелите" с тапата. Поради бурното отделяне на газовете шампанското губи от своите ароматни свойства.

По темата: шампанско
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Създадоха лак срещу кариес

Китайски учени съобщиха за създаването на ново защитно покритие на естествена основа - пептиден лак, който предотвратява кариеса и способства за възстановяването на зъбите. Резултатите са публикувани в списанието „ACS Applied Materials and Interfaces“.

Пиенето на бира подобрява паметта

Пиенето на бира може значително да подобри паметта и дори да осигури защита срещу деменция, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на японско изследване. Благоприятният ефект се дължи на съдържащите се в пивото горчиви киселини, благодарение на които хората забравят по-малко.

Новият коронавирус пренесен от змии

Змиите китайски крайт и китайска кобра може да са оригиналният източник на новооткрития коронавирус, предизвикал огнище на смъртоносно инфекциозно респираторно заболяване в Китай тази зима, информира Си Ен Ен, цитирана от БГНЕС.