0

М арката Dacia продължава да изненадва потребителите с използването на прости, но много практични решения. В новото Sandero смартфонът на водача излиза от джоба му и заменя централния сензорен екран. Благодарение на системата Media Control любимият екран на потребителите - техният смартфон, застава в центъра на таблото в автомобила и се превръща в спътник без неудобството на хлабави стойки, закрепени на въздуховодите или на предното стъкло.

Марката Dacia продължава да изненадва потребителите с използването на прости, но много практични решения. В новото Sandero смартфонът на водача излиза от джоба му и заменя централния сензорен екран. Благодарение на системата Media Control любимият екран на потребителите - техният смартфон, застава в центъра на таблото в автомобила и се превръща в спътник без неудобството на хлабави стойки, закрепени на въздуховодите или на предното стъкло.

Инженерите на марката Dacia са обединили своите таланти, за да отговорят на предизвикателството и резултатът е умно, семпло и икономично решение за мултимедия в новото Sandero. Системата Media Control съчетава специфичен корпус за закрепване на смартфона и безплатно и лесно за използване приложение. Цялостната мултимедийна система включва радио, два високоговорителя, USB порт, Bluetooth свързаност, управление от волана и най-вече поставка за смартфон, интегрирана в таблото.

Смартфонът на водача е инсталиран в универсалния си слот в центъра на таблото на новата Dacia Sandero и е здраво фиксиран на мястото, като наистина е перфектно интегриран в шофирането. Ориентираното към водача разположение осигурява перфектна видимост на предоставената информация, без да отклонява вниманието на шофьора.

За да може водачът на Dacia Sandero да превърне смартфона си в централен дисплей, трябва само да изтегли приложението Dacia Media Control на мобилното устройство и благодарение на Bluetooth връзка телефонът се превръща в истинско продължение на таблото, замествайки вградената мултимедийна система. По този начин всички основни функции като навигация, радио, музика, телефон и дори достъп до информация за автомобила са на една ръка разстояние и могат да бъдат активирани с гласова команда.

Бутоните на волана улесняват управлението на приложението за промяна на песни, радиостанции, силата на звука или дори отговаряне или затваряне на повиквания. За допълнително удобство и безопасност има и гласово управление на смартфона. А когато смартфонът не е на мястото си, корпусът изчезва в таблото.

Освен това мултимедийната система Media Control се адаптира към нуждите на всеки потребител и дори се свързва с бордовия компютър на автомобила. По този начин е възможно да се създават преки пътища към любими приложения и контакти. За навигация има богат избор от доставчици на карти. За мултимедията изборът е разнообразен и включва радио, музика от телефона, абонаменти за музикални платформи, USB флаш памет или MP3-плейър.

За телефона, освен обажданията, са налице и всички основни функции, като режим „Свободни ръце“ за намиране на контакт в телефонния указател, справка с историята или достъп до планираните в календара събития. За Android и скоро iOS, функцията SMS дори чете съобщения на глас. Функцията Driving ECO дава достъп до разхода на гориво в реално време и персонални съвети за шофиране в края на всяко пътуване.