ЕК одобри 30 млн. лв. за автобусните превозвачи

ЕК одобри 30 млн. лв. за автобусните превозвачи

Европейската комисия (ЕК) одобри българската схема в помощ на микро, малки и средни предприятия за автобусни превози, засегнати от пандемията. Стойността на мярката е 30 млн. лв. или приблизително 15 млн. евро. Схемата е одобрена съгласно Временната рамка за държавна помощ, приета от ЕС.

Целта на мярката е да се смекчи внезапният недостиг на ликвидност, пред който са изправени тези дружества, като се има предвид степента на въздействието на пандемията върху тяхната дейност. Средствата ще достигнат до автопревозвачите под формата на безвъзмездна финансова помощ, с която частично да се покрият оперативните разходи за автобусен превоз на пътници от 1 февруари 2020 г. до шест месеца след влизането в сила на споразумението за отпускане на безвъзмездни средства, сключено между бенефициера и българското Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Кандидатите могат да подават заявления на стойност между 3 000 лв. и 450 000 лв.

Така е спазено условието помощта на дружество да не надвишава 800 000 евро.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.