0

Е К е обнадеждена, че тук има избрано правителство след период на политическа нестабилност, и заявка за ново обединено управление, фокусирано върху  добавената стойност на инвестициите, повишена видимост за бизнеса и нулева търпимост към корупция. Това заяви по време на парламентарен контрол министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер в отговор на въпрос на Деница Николова от ГЕРБ относно управлението на управление на програмте за "Конкурентоспособност и иновации в предприятията", "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" и средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, така че да няма препокриват. 

ЕК е обнадеждена, че тук има избрано правителство след период на политическа нестабилност, и заявка за ново обединено управление, фокусирано върху  добавената стойност на инвестициите, повишена видимост за бизнеса и нулева търпимост към корупция. Това заяви по време на парламентарен контрол министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер в отговор на въпрос на Деница Николова от ГЕРБ относно управлението на управление на програмте за "Конкурентоспособност и иновации в предприятията", "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" и средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, така че да няма препокриват. 

Министър на едно от новосъздадените ведомства е категоричен, че те няма да се припокриват, а се надграждат помежду си и останалите програми." Обединявайки в една структура управлението две програми, считаме, че осигуряване по - тясна връзка между бизнес и академия - предпоставка за значително по - добри резултати от по-мащабни инвестиции", заяви Лорер. Според него по - правилният въпрос е защо досега са били разделени. 
По думите на министъра през последното десетилетие България губи не само населеното, здравето и образованието си, но и глобалното състезание за икономическо развитие." Знаем, че можем много повече и е време да можем да наваксваме. Това е и мисията на новосъздаденото министерство - иновации и растеж", заяви Лорер. Той посочи, че една от целите на новото ведомство е бърз достъп на бизнеса до наличните финансови инструменти." Събираме ги на едно място и създаваме единни стандарти, единна оценка, добра ефективност и контрол на изразходваните средства", каза министърът на иновациите и растежа.