Дадоха месец срок на фермера за безпризорните животни от „Кремиковци“

Дадоха месец срок на фермера за безпризорните животни от „Кремиковци“

Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. д-р Паскал Желязков и кметът на столичния район „Кремиковци“ Лилия Донкова проведоха среща във връзка с постъпилите сигнали срещу фермите за животни на Недялко Костов в с. Челопечене. Постигнато е съгласие за съвместни усилия за преодоляване на проблема с безпризорното пашуване на животните и за привеждане на обектите към изискванията в Закона за ветеринарномедицинската дейност и Наредба 44.

На сoбственика ще бъде предоставен срок от един месец, в който да приведе стопанството си съобразно разпоредбите, а животните да не бъдат допускани извън обектите без надзор. В рамките на предоставения срок комисия от официален ветеринарен лекар на БАБХ и представител на районното кметство ще упражняват ежедневен мониторинг върху дейностите на стопанина по подобряване на условията в обектите.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.