Едно „Дневник“ си знае, едно си бае...за Делян Пеевски

Едно „Дневник“ си знае, едно си бае...за Делян Пеевски

След цяла седмица лакардии за СЕМ едно е сигурно – до неделя ще бъдем надлежно запознати дори със съдържанието на гардероба на избрания в сряда нов член на Съвета за електронни медии.

За да се поддържа огъня (и в буквален, и в преносен смисъл) по темата, в ролята на съвестни хроникьори влизат на ротационен принцип всички болтчета и гайки от машината за манипулации на подсъдимите олигарси Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев и ортака им Сашо Дончев. Обилното количество информация, което получаваме за Галина Георгиева обаче се дължи не на интерес към нея, а на опит за лансиране на поредната пропагандна теза срещу основния враг на гореизброената групичка – депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. А тя е, че Георгиева била негов човек. Твърдение, лансирано от соцдепутата Александър Симов без грам доказателство и връзка с реалността, опровергано от вносителя на номинацията й – шефа на културната комисия към НС и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, но въпреки това разпространявано безкритично и напоително от всички издания на споменатия олигархичен кръжец.

Днешният дан по новата дъвка на олигархията идва от „Дневник“, които се преоткрили сайта на Народното събрание, за да изровят справка за образованието на Георгиева. Така надлежно описват в напоителен материал, че е завършила образование „аграрна икономика“ със среден успех „добър 3,89“ и оценка от държавния изпит мн. добър 5. Според онлайн изданието на разградския олигарх Иво Прокопиев това доказвало, че новият член на СЕМ нямала изисквания опит за новата си позиция– твърдение, което малко по-късно авторът на материала сам опровергава, изброявайки икономиката сред областите, от които могат да бъдат излъчвани членовете на съвета. Както и доста назначения в цяла поредица компании, свързани с медиите и електронните съобщения.

За „Дневник“ подобни противоречия обаче са дребно камъче, което не може да ги препъне по пътя към висшата цел, зададена от Шефа (Прокопиев) – а тя е на Делян Пеевски да бъде пришивано всичко, само и само за да се каля името му в блатото на фалшивите новини, заливащи интернет. Така, в края на цялото това изреждане на данни от образованието и трудовата биография на Георгиева, от изданието, без каквато и да било връзка с вече описаното, отново лепват лъжата на соцдепутата Александър Симов: „Изводът е, че Делян Пеевски превзе и СЕМ“. Откъде, на какво се дължи и как изобщо се стига до този извод вероятно може да каже само някой психиатър, запознат с вредното влияние на олигархичните опорки върху журналистическите мозъци.

А иначе, не че не е добре да се ровят всички факти около биографиите на личностите, заемащи публични длъжности. Дори напротив – абсолютно наложително е. Но няма как да не се запитаме защо от „Дневник“ със същото настървение не се заинтригуваха от биографията на скандалния следовател Бойко Атанасов, който свързаното с Цветан Василев НПО БОЕЦ упорито лансира за главен прокурор. От юридическото издание „Правен свят“ само преди дни разкриха, че той едва е вързал тройка по Наказателно право – притеснителен факт, за който обаче няма да откриете и думичка нито в „Дневник“, нито в някое от другите издания на манифактурата за клевети на олигархията. Защо ли?

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

НАЙ-ГЛЕДАНИ