„Едно ченге каза” нещо за Пеевски на „Фрогнюз”
2

„Едно ченге каза” нещо за Пеевски на „Фрогнюз”

Изразът „Една жена каза” бе заимстван от сайта „Фрогнюз” и трансформиран. Актуалната му версия е в трибуната на банкера беглец Цветан Василев, поддържана от журналиста Огнян Стефанов, подвизавал се в бившата ДС като агент Академик. Вместо „Една жена каза“ (на пазара) клеветите и лъжите във „Фрогнюз“ вече минават под мотото „Едно ченге каза“ (на "Фрогнюз").

За да заблуди аудиторията, че действително поддържат някакви нерегламентирани контакти с източници от МВР, които напират да им разкриват ключови тайни, създателят на сайта Огнян Стефанов взе на работа бивша говорителка на ГДБОП, представяща се като разследваща журналистка. Лицето на сайта обаче продължава да е именно Агент Академик, за който по време на заседанията по делото за КТБ стана ясно, че, освен че е бил чест гост в кабинета на афериста Цветан Василев, е получавал също така немалки суми от него. Спонсорството видимо продължава и днес, ако се съди по горещото лобиране за интересите на банкера беглец. Събирателен пункт за хора, които разчитат на финансиране от подвизаващия се в Белград банков аферист, сайтът „Фрогнюз“ е превърнат в говорилня, в която редовно се изявяват „звезди“ като Илиян Василев, известен с двойните си агентски псевдоними от бившата ДС Сашо и Драган, залязлата пиарка Соня Колтуклиева, ръководителят на НПО-то на БГ Мадоф „Боец“ - Георги Георгиев, както и други персони, чиито ангажименти се изчерпват в размятането на Фейсбук статуси, организиране на нефелни протести по различни поводи, в които неизменно се появяват двайсетина души с еднакви плакати, както и активно тролене под статусите, препечатвани в сайта.

Стилът „Едно ченге каза” маскира липсата на каквито и да е свежи източници на информация към сайта. Повечето от контактите на бившата говорителка отдавна са пенсионирани или извън системата, така че със същия успех в сайта могат да използват и по-популярния израз, който са трансформирали в ченгеджийската си версия. Мързелът на Агент Академик и компания да се снабдят с достоверна информация отдавна е достигнал критичната си точка. Така началникът и неколцината му подчинени просто започнаха да си измислят – било несъществуващи факти, било несъществуващи източници

Ченгесарски трикове и ченгеджийски номера – тези дни сайтът на агент Академик „Фрогнюз” изтръска на пода целия си арсенал от кални номера, за да мърси за пореден път името на депутата и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски. Явно тружениците на Огнян Стефанов не могат да насмогнат на спуснатия им норматив да бичат по 2-3 публикации дневно, в които да се споменава без никаква конкретна причина името на Пеевски, щом започнаха да цитират и измислени ченгета, които уж им били източници.

Не е тайна, че агентите на ДС обичат да се обграждат на принципа „милиционер, роднина” с хора от службите и себеподобни, за да се редуват в изявите и да търсят и намират в тях морална подкрепа за падението си. Агентите се цитират едни други и си подават топката, за да продължават да са в играта. Жалките им опити да привлекат вниманието обаче отблъскват още повече аудиторията и в крайна сметка бившите агенти на ДС рискуват окончателно да преминат в лоното на забравата. Сигурно затова смениха плочата и оставиха тружениците си да се излагат като кифладжии, пишейки смешни дописки, в които цитират някакви неназовани източници от родното ФБР, които, видите ли, им били информатори.

Въпросните информатори пък били съобщили „Само във Фрог”, че в момента течали договорки „човека на Пеевски в ДАНС да поеме КПКОНПИ”. Посоченият от тях за „човек на Пеевски” обаче се дърпал. А се дърпал, защото в ДАНС имал повече възможности за действие. В същото време той хем бил човек на Пеевски, хем не бил баш на него, ами на друг, вече бивш депутат. А докато уточняват кой на кого е кум и на кого сват, писачите на фейкове в сайта на Агент Академик съвсем се оплитат.

Подобни писания издават само едно – във „Фрогнюз” са достигнали до журналистическото дъно и дълбаят надолу.

Не е тайна, че Агент Академик гледа да не се охарчва откъм журналистически заплати, откакто затвори вестник „Торнадо”. Творческото безсилие и пълненето на сайта с фейкове обаче е отблъскващо и жалко. „Едно ченге каза“, че на Агент Оги му е време да проумее, че и PR обслужването на бегълци от закона изисква малко усилия. Само с фейкове не става.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.