0

Ш а си сипа едно и да са свършва. Така си каза 38-годишната счетоводителка Станислава, кръстена на баба си Станка. Свети Валентин е, Трифон Зарезан е, кой каквото иска празнува, а Станислава нито прави любов, нито се напива качествено. Седи си пред телевизора цяла вечер и подсмърча на сериалчето за някакви размразени след 100 години индивиди. За да отчете и двата празника реши да си сипе и тя едно питие като бял човек и да си го изпие самостоятелно. То, вкъщи има само едно бидонче с домашно вино, но и то ще свърши работа, като няма Бейлис.

Ша си сипа едно и да са свършва. Така си каза 38-годишната счетоводителка Станислава, кръстена на баба си Станка. Свети Валентин е, Трифон Зарезан е, кой каквото иска празнува, а Станислава нито прави любов, нито се напива качествено. Седи си пред телевизора цяла вечер и подсмърча на сериалчето за някакви размразени след 100 години индивиди. За да отчете и двата празника реши да си сипе и тя едно питие като бял човек и да си го изпие самостоятелно. То, вкъщи има само едно бидонче с домашно вино, но и то ще свърши работа, като няма Бейлис.

Поне пет литра има в бидончето, та може и две да си сипе. Щото, за какво са й някакви мъже? За любов не определено не стават. Първо пият, докато се направят на мотика, а после искат секс. Първосигнални животни. Станислава мечтаеше за приятни изненади, за романтични жестове и за ласки, като на онзи размразения от телевизора. А какво си има тя? Един Пацо, на когото, на всичкото отгоре и фамилията му е Пацев. Той всъщност се казва Пламен, ама нали е на дядо си Пацо, та фамилията му върви по тая линия.

На 14 февруари Пацо отиде да зарязва лозето на дядо Пацо и остави благоверната си вкъщи. Пътьом остави детето на свекървата, че то и без това не разбира от светии било Валентин, било Трифон, но пък обича зелевите сърми на оная скрипя, майката на Пацо. И така, за Станислава няма валентинки, няма бонбони, няма балони.

Ох, ша си сипа, каза си тя и реши да напише съобщение на мъжа си: „Пацо, върни се веднага, имам температура и май съм хванала коронавирус“. Отговор, след половин час: „Любовче, ние с Миро и Начо вече сме на черешата, на короната сме качили, дет се вика. Споко.“. Станислава, все още се чуди дали да си сипе и пише: „Пацо, коронавирусът може и вече да ми е минал, ама нещо почва да се тресе, абе земетресение е. Ще ни падне апартаментчето!“. Пауза един час. „Нищо, мило и ние тука се тресем, направо треснахме две бутилки ракия и преполовихме буренцето с вино“. Станислава пък вече преполовила четвъртинка от виното на дядо Пацо продължава да пише: „Не мога повече, не те обичам, ще се разведа с теб. Поканих колегата Томи и валентинстваме с него здраво, ако ме разбираш. Купил ми е ягоди от 4,50 лева и шампанско от 18 лева. “. Пацо отговаря: „ Аре стига с тия фейкове, бе мило, не ти се хващам на манипулациите. Тоя Томи сигурно разпуска с десет мадами в дискотеката и вече е на третото уиски. Не е опрял до тебе. И стига си ми писала, че вече буквите ми се размазват“.

Станислава пак пише: „Томи, какво правиш? Имам хубаво домашно вино и натурален суджук от село. Какво ще кажеш да си направим един Трифон и един Валентин заедно?“. Отговорът е на секундата: „Става“.