Една жена каза: На ДС бостана алтернатива не вирее, но не по вина на Пеевски

Една жена каза: На ДС бостана алтернатива не вирее, но не по вина на Пеевски

Как кънти една ДС любеница? Тъпо, приглушено и на кухо, разбира се. И фуражка да й туриш за разкош, и два псевдонима агентурни да има, все същото. Пак си остава тъпо парче.

Има един наемник, продавач на сергия – Сашо ли беше, Драган ли? Бъркам ги доносниците от Държавна сигурност, щот' съм младичка и не ме хвана онова време, когато клеветниците и фурнаджийските лопати са ги издигали в култ. Този доносник обаче – Илиян Василев му е цивилното име, постоянно се навира в очите на хората. Тръгнеш да си избираш диня, а той все се бута:

- Тая, другарко, не става, друга си вземи, алтернативна.

Любезно му казвам да спазва дистанция и че не му ща съветите, но той пак. Като някаква дърта свекърва нарежда. За алтернативата, та алтернативата.

Това доносник от ДС да ти дава съвети и оценки е баш най-алтернативното. Тоя обаче е хем доносник, хем досадник. Бе, не ти ща ни анализите, ни съветите. Отдалече се вижда, че си презеленял от злоба. Хеле пък като тръгнеш да приказваш за онзи депутат Делян Пеевски. Не знам какво ти е направил – на теб ли, на собственика на ДС бостана ли, но явно яко те нерви, щом всеки ден си намираш повод да го споменеш. Понякога и по няколко пъти дневно го удостояваш с пост във Фейсбук. Пък оттам едни други любенички – зелени и квакат - веднага го слагат на „топ“. Трън им е в очите явно, щом толкова го клеветят и мразят.

Факт, другарю, щом така ще се обръщаме един към друг, че вие доносниците си се поддържате. Еднакви сте и отвън и отвътре. Червени, с много семки. Сорт „Сашо“, сорт „Академик“ - разлика няма.

Сбърках, признавам, награбих една любеница от сергията пред бакалницата „Факти“, за да се отърва от този досадник, дето все изниква от нищото. А той, хитрецът, на мен скапаната си диня пробутва, но сам той пъпеш си взе. От Белград ги карали. На мен ми пробутва зелената диня, а той се урежда. Ама като не им знам номерата на агентите, и се лъжа.

Алтернатива била любеницата, вика алтернативният доносник и мърда мустаци. Каква алтернатива, питам го, на какво? Не щеш ли да си ги сменим – аз да ти дам зелената любеница, ти на мен зрелия пъпеш? Става, вика, ама първо ще ти кажа за алтернативата. Ей, разби ме направо. За някакъв бушон на Борисов тръгна да ми обяснява нашият, нищо не му разбрах, но направо ми отвъртя бушона с това, дето го каза за алтернативата. Да не кажете, че съм лоша. На тръгване си взех една рекламна брошурка на бакалията. Вадя я, водете си записки. Четете и асимилирайте:

„Тя (б.р.алтернативата) общо взето е създадена, но не в суров вид. Общо взето не е изчистена нейната представителност, това едно, и второ нейният обхват. Но тя се създава, то е безусловно, тъй като алтернативата е във всеки един от протестиращите, тези хора, които искат смяна. В последна сметка алтернативата не е някаква абстракция, някакво природно явление - тайфун, буря или каквото и да е. Тя е в онзи вътрешен диалог, който много хора си водят - дали мога да понесат още повече от същото. В един момент мярата е преодоляна и така се раждат нещата”.

Ако не знаете кой ги ражда такива тъпизми, пак да ви кажа – агент Сашо от ДС. Алтернативната продавачка в бакалията „Факти“ му е сложила алтернативен етикет – рекламира го като „бивш посланик на България в Русия, днес политически анализатор“. Ама какво анализира, за кого го анализира – не казва. Подочух, че имало някакъв център – само анализатори се били наредили в него. Кой от кой по- представителен, обхватен, абстрактен и алтернативен. И до един вътрешни диалози си водят със себе си. А Мустака – алтернативният мафиот, им бил мозъкът на организацията. Отскоро още един алтернативен мозък имало – на Черепа. Алтернативно плащал на алтернативни протестиращи, алтернативно да "алтернативят" размирици. Като го чух това, всичко ми стана ясно. От толкова алтернативна алтернатива дотук сме я докарали – една диня да не можем да си изберем, без разни навлеци да ни се бъркат в избора и да ни третират като идиоти. Дръжте си алтернативата, оставете на нас избора. Хайде, със здраве.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.