Една жена каза: Хванах моя в мръсен сайт и го пратих да се дезинфекцира
2

Една жена каза: Хванах моя в мръсен сайт и го пратих да се дезинфекцира

За Делян Пеевски и преброяването на дивите зайци

Излизам до кварталната аптека, защото чух, че пуснали медицински спирт. Пред аптеката – опашка. На опашката – леля Цеца. Тя е от тази порода жени, цапнати в устата лелки, които от нищо не се боят. По-точно казано, повечето мъже ги е малко страх от леля Цеца, защото тя си казва всичко - право куме в очи -и хич не те гледа прост ли си, учен ли си, или пък си голям началник.

Заставам на един метър от леля Цеца, за да не й навлизам в карантинното пространство, че жална ми майка. Обаче тя ме видя и ми вика: За спирт ли, за спирт ли, пиленце? И аз за спирт съм се наредила! Че на моите години, ако ме пипне короната – лоша работа! Като гледам онзи строгия генерал Мутафчийски по телевизията и чак се плаша, а ти знаеш, че мене от нищо не ме е страх!

„Знам, знам, как да не знам“, кимам аз – вярно си е, леля Цеца няма страх, хеле пък от генерали.

Нашите доктори засега се справят, казва леля Цеца и продължава:

Обаче без даренията няма как да стане! Излязъл моят Гошо онзи ден на балкона да ръкопляска. Леле, как го смотах. Какво пляскаш бе, Гоше, дари някой лев за болниците, за лекарите и за хората, които се заразиха. В болниците в Ню Йорк, казаха по телевизията, лекарите нямат маски и си слагат гащи и чорапи на главите. Пък нашите докторчета са добре екипирани и в болниците има лекарства, защото имаме добри хора в България и даряват. Ей го онзи депутат Делян Пеевски – сума ти пари дари момчето! Моят мъж, нали си е малко смотан, ми вика: Ама той Пеевски купил някакъв санаториум. Тука в този сайт, вика, пише, че в този санаториум са се лекували писателят дисидент Георги Марков и „режисьора“ Георги Мишев.

Като го погледнах какъв сайт чете – фрог ли, смок ли, му забърсах един зад врата на моя и го пратих в банята да се дезинфекцира. И компютъра забърсах с последното шишенце медицински спирт вкъщи.

Пеевски купил санаториум, пишело в този сайт, ама тъничко, злобничко. Купил го е, да, ама на пазарни цени. Не са му го подарили за жълти стотинки като винпром "Дамяница" на Прокопиев. Яд ги е, личи си, че това момче дари толкова пари за борбата с тази гадна болест. И не е тръгнал по телевизиите да се хвали. А едни други с неприятни муцуни, една стотинка не са дали за благотворителност през живота си, само са крали, не излизат от телевизиите. И лъжат бе, много лъжат! Моят син вика, че това са фалшиви новини, а той е умно момче. Майко, манипулират ни, вика, че Пеевски, видиш ли, е много лош, а тяхното началство, което цял живот е крало – цялото е в бяло!  Разлайват псетата тези синковци, като онова момче с розовите бузи от Разградско, за да си вършат магариите на спокойствие.

Какво като Георги Марков е лежал в някакъв си санаториум? Да мре ли човекът? Те после го убиха, млада бях тогава, но помня – ей такива го убиха, които не можеха да понасят, ако казваш истината. А Георги Мишев не е режисьор, а писател и сценарист, даже аз го знам, моето поколение много помни. 

„Знам, знам. Георги Мишев е написал сценария за филма „Преброяване на дивите зайци“, кимам аз.

А тъй, рече леля Цеца – много смешен филм! Никакви зайци не преброиха, ами седнаха и се напиха, като моят хубостник миналата събота. Тъй ще му кажа аз на него, ако пак го хвана да чете мръсни сайтчета за фалшиви новини! Щото за тея явно най-голямото престъпление е да вземеш санаториум, който три години стои безпризорен. А па ако в него се е лекувал и истински дисидент. Лелееееее! Това е голям грях! Защото те не харесват истинските дарители. Не харесват и истинските дисиденти, тъй като само фалшът им е на сърце!

Стига си броил дивите зайци, ще му кажа на мъжа ми, че видиш ли точилката, тази по-голямата, с която меся козунаци на Великден? А, моят ред дойде…Хайде, пиле, че спирт никъде няма!

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.