Една жена каза: Боклукът на мафията мирише по-така
2

Една жена каза: Боклукът на мафията мирише по-така

И замириса на боклук. Вече цял месец така. Една жена каза, че за мафиотския боклук няма такса „смет”, защото мирише по-така, на пари и корупция. Не е познала обаче. В този случай боклукът на Ндрангета мирише много на близки арести.

Стартът на операция "италиански боклук" вече бе даден в Плевен. Ще има и още. Ако някой си е въобразявал, че Страната на розите може безнаказано да бъде превърната в бунище на калабрийската мафия, криво си е направил сметките. Корава нация сме, ще оцелеем и ще пребъдем. Важно е обаче започнатото да бъде довършено. Тоновете италиански боклук, вкарани нелегално в България, няма да се изпарят. Така както няма да изчезнат и участниците в това престъпление, защото е ясно, че калабрийската мафия не е сама.

 „Всеки, които мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си получи санкциите”, обеща премиерът Бойко Борисов. Обеща също онези, които са нарушили закона, да приключат кариерата си в Белене. Казват, че в тамошния затвор няма килии, категория лукс.

Ние, българите, иначе сме голямо перде по отношение на боклука. Произвеждаме го в такива количества, че на калабрийската мафия може капата да й падне, ако го пренасочим натам. Има един масов спорт – хвърляне на найлонови торбички с боклук от балкона. Практикува се в цялата страна. Обяви ли се инициатива за почистване на предблоковото пространство обаче, главните боклукопроизводители се покриват. Много на важни се правят. Не било тяхна работа да ринат боклуците, които са намятали по най-лесния начин, защото вонята не стига до горните етажи. Там има други проблеми – като течащия покрив, но ония кретени от долните етажи не искат да участват в ремонта, затова им се пада да се заринат до ушите в боклук. Междусъседски войни. Не професионален домоуправител, професионален надзирател им трябва на блоковете, за да се реши проблема с боклука.

И онези с каруците, за които полицаите често си затварят очите, също практикуват разделно сметосъбиране. Разфасоват торбичките, изсипват боклука на купчина и подбират каквото им трябва. После може евентуално да върнат останалото в кофата, но повечето време не го правят. И да ги види някой, не смее да им направи забележка, за да не се запознае отблизо с контейнера.

По малките улички пък са се навъдили селски тарикати на дребно. Разделно си изхвърлят боклука. Обелките от картофите и гниещите зеленчуци се мятат в кофата на съседа, за да не ти вмирисват твоята. Същото се прави и с отпадъците от домашния ремонт. Чукаш и къртиш цял месец, а накрая оставяш чувалите с боклук до контейнера и се правиш на луд – „Не бях аз!”.

На някои места в големия град си правят труда да поставят контейнери за разделно събиране. Трябва и глас да им сложат, защото хората не четат. Една жена каза, че разделното сметосъбиране и без друго е идиотия – всичко на едно място отивало. Уж го отричат това, ама жената е сигурна. Прочела го в „БГ мамата” и никой не може да я убеди в противното. Изобщо, ако някой може да види сметката на калабрийската мафия и да доведе разследването докрай, това е мафията на БГ мамите, способни да изринат целия боклук на света със задружни усилия и да разрешат компетентно всички световни проблеми. Не са поискали, не са го направили. Щом приключат гласуването в анкетата в групата „Не, на найлоновите торбички” и нашокат канчетата на създателите на играта „BG mafia”, ще им видят сметката и на калабрийците. По биоразградим начин.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.