0

Ч етиринайсет годишната Джорджа Греко, на която преди 8 г. е бил ампутиран изцяло десния й крак, просълзи Италия с изпълненията си по художествена гимнастика.

Четиринайсет годишната Джорджа Греко, на която преди 8 г. е бил ампутиран изцяло десния й крак, просълзи Италия с изпълненията си по художествена гимнастика.

Момичето участва завчера вечерта в шоу на популярния на Апенините тв-формат “Italia’s Got Talent” и разплака журито, което единодушно я класира за финала на надпреварата за таланти. А след изпълнението и с обръч и бухалки олимпийската и световна шампионка по плуване Федерика Пелегрини връчи на упоритото и симпатично девойче специален приз, след което дълго го прегръща.

Джорджа Греко е родена през 2007 г. в Милано, има по-голяма и по-малка сестра. Още на 5 години нейната майка Франческа я записва да тренира художествена гимнастика, но на 7 години момичeто почувства остра силна болка в десния крак. Диагнозата на докторите е бизмилостна – остеосарком или жесток тумор на костите, който налага спешно ампутиране на десния крак из основи. Двата въпроса, които Джорджа задава на мама Франческа и татко Стефано, след като те и казват всичко за заболяването, са: „Дали ще ми пораснат пак косите след химиотерапията?“ и „Дали ще мога да тренирам отново художествена гимнастика?“. За нейна и на близките й радост, след преживените страховити страдания, косите на Джорджа порастват пак буйни и хубави, а в момента тя тренира заедно с „Пеперудите на Италия“. Така италианците наричат с обич състезателките си по художествена гимнастика, които до една са приятелки със сакатото, но изключително упоритото и трудолюбиво момиче.

След продължителните овации след края на изпълнението й в “Italia’s Got Talent”, Джорджа обяви със сълзи на очи, че най-голямата нейна мечта е да участва в следващите параолимпийски игри и да спечели медал за любимата й родина Италия.