ЕБВР започва онлайн обучения и съвети в подкрепа на малки фирми

ЕБВР започва онлайн обучения и съвети в подкрепа на малки фирми

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) започва безплатна програма за онлайн обучения и съвети в подкрепа на микро, малки и средни предприятия (ММСП), изправени пред икономическия ефект от коронавирус пандемията, съобщи Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на интернет страницата си.

Програмата на ЕБВР обединява важна информация в централизиран хъб, където предприемачите могат да получат практическа помощ, включително обучителни материали и съвети за справяне с кризата от ключови индустриални експерти.

Платформата също така предлага местна информация за финансова подкрепа, налична от правителствата и банките в 30 от икономиките, в които ЕБВР инвестира.

Програмата ще се фокусира върху пет бизнес стълба, насочени към управлението на кризата: клиенти и доставчици, основи на финансовия мениджмънт, финансиране на компания, служителите - ключов актив, мениджмънт и предизвикателства пред лидерството.

Първият модул "Управление на кризата: твоите клиенти и доставчици", който ще предостави съвети върху поддържането на веригата на доставки и входящите парични потоци, вече е наличен, докато останалите модули ще бъдат скоро достъпни. Всички ресурси ще бъдат налични на арабски, английски, руски, украински и турски език.

През идните месеци ЕБВР ще работи с партньорски банки и групи за бизнес помощ в рамките на регионите, в които оперира, за да осигури програмата в 30 страни с цел да достигне до над 10 000 човека, работещи в сферата на ММСП, предоставяйки им обучителни ресурси, споделяне на знание и експертни съвети.

Инициативата се финансира от: Европейския съюз (включително през Европейски консултантски център по инвестиционни въпроси), Казахстан и Фонда за подкрепа на малкия бизнес.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.