0

Д ъщерята на Майкъл Джексън – Парис, е в главната роля в Habit („Навик“), новия филм на режисьорката Джанел Шъртклиф, което предизвика бурни реакции сред най-радикалните американски религиозни огранизации.

Дъщерята на Майкъл Джексън – Парис, е в главната роля в Habit („Навик“), новия филм на режисьорката Джанел Шъртклиф, което предизвика бурни реакции сред най-радикалните американски религиозни огранизации.

Вече са цял куп петициите, които настояват да бъде забранено излизането на филма на екран. В актьорския състав освен Парис, в образа на Исус Христос, са още Бела Торн и Гевин Росдейл. Двамата също така и пеят в саундтрака на филма, който е в стил рок.

Най-големите католически общности в САЩ застанаха срещу Парис Джаксън. Няколко дни след обявяването, че 22-годишната дъщеря на Джако ще се превъплъти в Исус, тръгнаха петиции за забрана на изизането и дистрибуцията на Habit, продуциран от Донован Лийч. Мотото на една от тях гласи „Спрете холивудската атака срещу Исус“. Тя вече е събрала над 100 000 подписа онлайн и бе публикувана във филмовото списание с християнска насоченост Movieguide. Целта на религиозните активисти е да съберат 150 000 подписа, за да поискат „да се блокира този филм, който дава фалшива представа за историческата и библейска фигура на Исус“.

Друга петиция, организирана от One Million Moms („1 милион майки“), острие на фундаменталистката християнска групировка Американска семейна асоциация, атакува Elevated Films, които държат правата за Habit за Америка. „Този филм демонстрира арогантността на продуцентските филмови компании и пълното им пренебрежение към вярата на християните“, пишат те. Засега са събрали 40 000 подписа в своя подкрепа, апелирайки да се бойкотират всички филми на компанията.

Според религиозните организации, които се позовават на непотвърдени от продуцентите слухове, във филма Исус Христос щял да бъде представен като лесбийка (Парис Джаксън е заявявала, че е бисексуална), която се отдава на разюзданост с друга жена.

От първите кадри, разпространени от екипа на независимия филм, който в момента е в постпродукция, се вижда, че в модерната си женска версия Спасителят носи класическа туника, бижута и пиърсинг на носа. Що се отнася до сюжета, научаваме, че героинята на Парис е интелигентно и проницателно момиче, фанатично отдадено на вярата, което обаче се заплита в история с наркотици. Дъщерята на Джако дебютира като актриса през 2018 г. в мюзикъла Star, който бе излъчен по американската тв мрежа Fox. След това игра и в сериала на MTV Scream. Парис е много активна и на подиума на висшата мода, където често дефилира за стилиста Жан-Пол Готие, продължава да се представя и с годеника си Гейбриъл Глен в рокгрупата The Sunflowers.