Държавна сигурност ги роди,  ДС ги закриля

Държавна сигурност ги роди, ДС ги закриля

  • Новият ОФ - Обединен фронт на агенти и олигарси
  • Ченгетата оплетоха България в паяжината си в опит да я задушат
  • Задкулисието активира доносниците с едно натискане на копчето

Мракобесната комунистическа Държавна сигурност е още жива – тя роди олигархията и сега я закриля. Новият ОФ е Обединеният фронт на олигарси и агенти. Той копира матрица на ДС, за да оплете България в паяжината си в опит да я задуши в смъртоносната си хватка.

ДС раздаваше не само куфарчета с червени пари, но и цели предприятия в ключови сектори на икономиката на деца и внуци на червената номенклатура и на агентурния си апарат. Днес олигархията активира доносниците с едно натискане на копчето и особено когато трябва да манипулират обществото чрез мейнстрийма на подсъдимия разградски бос Иво Прокопиев.

ДС и комунистическото военно разузнаване – РУМНО, бяха кукловодите на прехода в България, който премина под знака на сенките. По време на управлението на Иван Костов тоталитарните тайни служби преживяха най-големия си ренесанс. Може би причината се корени във факта, че духовните бащи на Командира на тъмния преход бяха от ДС и РУМНО, а самият той - идеологически работник в качеството си на преподавател по политическа икономия на социализма и отгледан в две лаборатории на БКП. През мандата си от 1997 до 2001 г. Костов беше обграден от пълчища от ченгета. Рекордът обаче беше в митниците. Там от 63-ма сътрудници на репресивните служби на комунистическия режим 27 бяха издигнати на ръководни позиции. Броят им е в пъти повече в сравнение с назначенията на сътрудници на ДС в митниците при останалите правителства. Кабинетът „Костов“ е с най-голям абсолютен брой предложени и назначени дипломати със зависимости към репресивните служби на комунистическа България - от 190 дипломати ченгета 70 са пратени на мисии от Костов зад граница.

Командира създаде олигарсите, като им раздаде естествени монополи и ключови отрасли. На подсъдимите олигарси Иво Прокопиев и Огнян Донев даде съответно „Каолин“ и фармацията. Сашо Дончев беше въздигнат като Газов барон. Само че има една малка подробност – родителите на Прокопиев и бащата на Донев са от ДС. Дали тези щедри дарове не са реверанс заради семейната принадлежност.

Сашо Дончев пък се оказа червен директор в екс-СССР. Видни наследници на кървавочервени родове бяха качени на гребена на вълната чрез ГМО проектите на Драгалевския лаборант. Както например провалилият се правосъден министър и грантаджия Христо Иванов, чийто дядо Недялко Бойкикев е бил човек на съветската резидентура в Берлин през 20-те години на миналия век. Костов лично прати за посланик в Русия ченгето Илиян Василев. Днес агент Сашо на ДС е виден рупор на олигарха Васил Божков, ужилил със 700 млн. хазната и на кредитния фараон Цветан Василев, източил 5,6 млрд. от пирамидата КТБ.

Заради Костов декомунизацията в България остана само светло предизборно обещание, а лустрацията отиде в кошчето на историята. Целта сега стана ясна - ДС да е новата армия на олигархията.

Кой кой е в новата матрица

Резиденти в Брюксел

Спазвайки традициите на бившата ДС, олигархията си има резиденти и в сърцето на ЕС – Брюксел. Единият (Георги Готев) е позициониран трайно там, а другият (Светослав Терзиев) прелита за специални мисии - да клепа страната ни.

Готев е потомствен агент от ДС, писал доноси срещу чужди журналисти, акредитирани у нас преди 10 ноември. Веднага след дипломирането си получава ВИП облага – място в протокола на МВнР. Само три години по-късно става секретен сътрудник с псевдоним Иванов във Второ главно на ДС. Принадлежността на този изявен труженик на мейнстрийма към мракобесната ДС се доказва от регистрационна бланка, дневник и 2 броя картони. Сътрудничеството му продължава и след 10.11.1989 г. За съжаление досието на агент Иванов е унищожено и не може да се каже колко човешки съдби е съсипал. Практиката показва обаче, че доносниците на ДС като него нямат съвест. Днес Готев се представя за „независим“ журналист и изпълнява функциите на маша на подсъдими олигарси като Иво Прокопиев например. Неслучайно в качеството си на издател на Euractiv.bg и „доставчик за услуги“ на олигархията Готев посочва като партньорски медии онлайн изданията на Прокопиев на газовия барон Сашо Дончев „Дневник“ и „Сега“. Те пък на свой ред разпръскват с охота всеки негов опит да дискредитира държавата.

Терзиев също има дългогодишен стаж в структурите на ДС. Вербуван през 1980 г. за агент на Шесто управление, известно като „идеологическа полиция“ на ДС, през 1988 г. започва да служи и на Първо главно, вероятно когато е изпратен за кореспондент на БТА в Париж. В битието си на журналист и агент се подвизава с тройна самоличност - Филип, Каменчев и Камен. Към днешна дата е един най-верните и дългогодишни служители на олигарха Сашо Дончев в изданието му „Сега“. Сериозен проблем за читателите на този вестник и досега е обаче да разберат кой е писал статиите му - Светослав Терзиев, агент Филип или секретен сътрудник Камен. Бидейки и преподавател в СУ, Светослав Терзиев всъщност е основният агент на Фабриката за фалшиви новини, реализираш „идеологическата диверсия“ в чужбина. Той умело манипулира чуждестранни журналисти и успява да им пробута опорните точки на олигархичната шайка, на която служи. Дори на последната кръгла маса в Брюксел коментаторът на в. „Сега“ коленопреклонно изпълняваше ролята на гид на съиздателя на „Капитал“ Теодор Захов.

Доносниците Академик и Богдан - две в едно

Какви са приликите и разликите между телевизионния журналист Веселин Дремджиев и създателя на сайта Фрогнюз Огнян Стефанов, известен още с псевдонимите си д-р Димитър Попкутуев, Бисер Петков и Лъчезар Стоев? И двамата са в хора от агенти на ДС, които грачат срещу депутата и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски всеки път, когато биват активирани от банкера беглец Цветан Василев от Белград. Дремджиев е с принадлежност към Шесто управление на бившата Държавна сигурност за борба с идеологическата диверсия от 1985 г. Агентурната му дейност е свързана с отдел 02 на Шесто, който отговаря за борба с идеологическата диверсия и друга подривна дейност сред младежта и спорта, българските и чуждестранните студенти, аспиранти, специализанти и преподаватели и по-специално за отделение 02, натоварено с „вражеските” прояви сред младежта в страната и международния младежки и спортен обмен.

Огнян Стефанов става агент Академик от ДС през 1980 г., като по това време той се води офицер от армията, което не пречи да бъде привлечен и като явочник.

Шпионин в Америка, приятел на Америка

Червеният соцдепутат Румен Гечев, вицепремиер и икономически министър в кабинета „Виденов“ и един от виновниците за гигантската криза през 1996 г., навремето е бил шпионин в САЩ. Сега е в групата за приятелство на НС с US Конгреса. Тъмното му агентурно минало беше осветено от Комисията по досиетата. Гечев е секретен сътрудник (агент) на ПГУ на ДС с псевдоним Економов. Член е на БКП подобно родителите си. Бил е на щатна длъжност в ковачницата на партийни кадри - Комсомола. Досието му е скандално, тъй като в Илинойския университет, където е пратен на специализация от фондация „Фулбрайт”, е шпионирал не само научния си ръководител, но и други преподаватели. ПГУ получава такъв голям обем свръхсекретна информация от Економов, че търси през системата „Искра“ помощ от КГБ. Гечев доносничи и до април 1991 г., като рухването на режима не променя отношението му към ДС.

Агент Яков на амбразурата

С ретро визията си на английски лорд измисленият финансист Кольо Парамов не може да заблуди никого, че в него има каквито и да било наченки на благородство. Той е един от слугите на банкера беглец Цветан Василев. Подхожда му да облече ливрея и да лъска сребърните прибори на мафиота. Въпреки че се представя за финансист, Парамов няма специализирано финансово образование. Завършил е икономическа география в СУ. Политическата му кариера е под крилото на ментора на Костов Андрей Луканов. През 1979 г. е вербуван за нещатен секретен сътрудник резидент от Управление „Гранични войски“ (УГВ) на ДС. Резидентът ръководи група от 5 до 15 информатори. Ако не беше унищожено досието му, щяхме да видим съсипани съдби на хора, имали неблагоразумието да споделят пред него или агентурата му за планове за бягство в Гърция. Днес той е отново на амбразурата и изпълнява с клепнали уши командите на Цветан Василев.

Духовните бащи на Костов – тайни агенти

Иван Костов днес ни се представя като антикомунист и уединен лаборант. И той, подобно на номенклатурата, е от кървавочервен род. Роднина му е комунистическият терорист и съветски агент Станке Димитров-Марек. Дядо му по майчина линия дори продава имущество, за да прати Марек в СССР. Костов е отгледан в 2 лаборатории на БКП, обслужвали комунистическата върхушка. Духовните му бащи – професорите Стоядин Савов и Лалю Радулов, са от ПГУ на ДС и РУМНО. Костов инсталира не само днешната олигархия, но в премиерския мандат назначи 15 ченгета на ключови позиции. Двама от тях му бяха съветници – Михаил Михайлов (агент Пешко на Шесто) и офицерът от ДС Веселин Балевски. Костов не обича да си спомня за двата съветски периода в живота си – школата за летци в украински град Кременчуг и специализацията в Института за повишаване на квалификацията в Московския държавен университет, където научен ръководител му е комунистическият идеолог проф. Владимир Камаев.

Таткото на Донев с 3 клетви към ПГУ

Подобно на таткото на Прокопиев, който е кадрови офицер от ДС, и бащата на фармацевтичния бос Огнян Донев е от ДС. Разликата е, че Иван Донев с псевдоним Антонов се е подвизавал като секретен сътрудник (агент) на ПГУ в Австрия и в Германия. Чудно е как днес Донев обяснява на своите австрийски и германски бизнес партньори, че навремето баща му в продължение на 20 г. е шпионирал двете правителства, като е събирал свръхсекретна информация за тях. Донев-баща е с три клетви за вярност към ДС, работил е под прикритието на търговски представител. Бил е единственият секретен сътрудник на ПГУ-ДС в цяла Северна Германия. Синът е с изпрана биография, подобно на ментора му Костов. Ревностно крие период от 14 г., през който е бил съветник в Министерския съвет на втория човек в Политбюро на ЦК БКП - адаша му Огнян Дойнов, отговарял за червените пари в чужбина. Сега сайтът “Клуб Z” на Донев е част от Фабриката за фалшиви новини на Прокопиевия мейнстрийм.

Пинокио от рода Бойкикеви

Ако чуете някой да се бие в гърдите, че е десен, да знаете, че червеното е не само в кръвта му, но и в биографията и рода му. За проваления правосъден министър, настоящ сламен лидер на поддържаната от олигархията ГМО партия „Да, България“ и верен войник на задкулисието Христо Иванов, това важи в пълна сила. Т.нар. лидер на градската десница упорито се пробва да скрие корените си, но фактът е един – произлиза от тежко номекнклатурния род Бойкикеви. Дядото на Иванов – Недялко Бойкикев е от породата на най-ортодоксалните комунисти, като в началото на 20-те години на 20 век емигрира в Берлин. Участвал е в пропагандни акции, част от активните мероприятия на съветското разузнаване в България и Европа. Майката на Иванов - Мария Бойкикева, е родена в Москва. Двете с баба му Светлана пристигат у нас с Червената армия, а малката Мария е пратена да учи не другаде, а в елитното училище на Посолството на СССР у нас. След като завършва философия в СУ, става завеждащ на ключовата идеологическа редакция в издателство „Наука и изкуство“. На фона на тези подробности, не е чудно, че Иванов прави всичко възможно да крие номенклатурните си зависимости. Колкото и да му се иска на любителя на истината Пинокио, те няма как да бъдат забравени, защото реално диктуват всяко негово действие.

Ченгето Сашо и Драган – на разположение на олигарсите

Доскоро активен слуга на банкера беглец Цветан Василев, бившият посланик в Русия от 2000 до 2006 г. Илиян Василев, който днес се представя за русофоб, се самопредложи и на втори олигарх, който има проблеми с правосъдието. Така той вече е на разположение по всяко време за производство на жлъчни коментари и фейкове както в угода на Цветан Василев, така и на Васил Божков.

Той е и единственият ценен кадър на бившата Държавна сигурност, който има цели две агентурни имена – Сашо и Драган. Взаиомоотношенията му с ДС датират от февруари 1988 г., когато самоотвержено декларира, че иска да сътрудничи по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи обаче се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ.

През 1981 – 1990 г. по времето на комунистическия режим е сътрудник в Международния отдел на БЗНС, но така и не успява да направи нито тогава, нито впоследствие блестяща политическа кариера поради некадърност. За сметка на това е ултраактивен във фалшивите новини, обслужващи интересите на олигарсите.

Прокопиеви – равнис по ДС

Цялото семейство на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, който владее мейнстрийма у нас и залива обществото с фалшиви новини чрез „Капитал“ и „Дневник“ и присъдружните им сайтове, е от тайните служби. Баща му Георги Прокопиев е офицер от УБО на ДС. Издига се до чин капитан и директор на любимото на диктатора Живков ловно стопанство „Воден“. Майка му е волнонаемен служител в УБО. Брат му Александър се курдисва за известно време в Националната служба за сигурност – наследника на Второ главно управление на ДС – контраразузнаването на тоталитарния режим. Вероятно и той щеше да е от ДС, ако мракобесната служба не беше закрита. Днес сайтовете на Прокопиев говорят критично за ДС, но тя е била хранилка за семейството му дълги години. Прокопиев заради родителите си получава от Костов златни активи като „Дамяница“ и „Каолин“. Днес е подсъдим по аферата EVN, с която настъпиха имуществени вреди за държавата в размер над 20 млн. лв. Обвиняем е и за пране на пари от „Каолин“. КПКОНПИ запорира на него и съпругата му активи за 200 млн. лв., а присъдружната му организация „Репортери без граници“ го ожали в писмо и атакува комисията.

Под крилото на „Газпром“

Всеки батко си има батко, е казал народният гений. В случая с олигарха издател Сашо Дончев баткото дори не е от българското ДС, а направо руснак. За да сме по-точни – един от основателите на руския газов гигант „Газпром“ - Рем Вяхирев. С Вяхирев съдбата го запознава в края на 70-те, когато по незнайно какъв начин и срещу какви заслуги обикновеното момче от Ямбол Сашо Дончев акостира на студентската скамейка на затворения за простолюдието Руски държавен университет за нефт и газ в Москва. И там се запознава с Юрий Вяхирев, а оттам и с баща му – всесилният Рем. Запознанството ще доведе до тандем, точил джобовете на българите и рутил интересите на държавата в продължение на десетилетия – стартирания в началото на 90-те години и приключил със звучен шамар чак половин век по-късно дует „Овергаз“ (газовата компания на собственика на „Сега“ Сашо Дончев) - „Газпром“. В този дует, макар и българска, компанията според очевидци на газовите преговори между нашата страна и Москва (Кремъл) винаги е вземала страната на Русия. Срещу това Дончев в продължение на десетилетия получава възможност да продава руското синьо гориво на тройно и дори четворно по-висока цена от тази, на която го изкупува. И така, докато не бе изхвърлен от ролята си на посредник по тръбата през 2013 г. Едва ли някой се чуди защо Дончев и изданието му така яростно се опитват да клатят държавата. Както се казва, причините са милиарди.

Агент Ана Хранова – в авангарда на Мустака

Вера Ахундова, която е в авангарда на публичните защитници на БГ Мадоф, е сред рекордьорите по обявявания от Комисията по досиетата. Цели осем пъти тя е осветена като агент Ана Хранова на Шесто управление (политическата полиция на режима). Първия път грейва като началник на управление в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Останалите седем са още по-любопитни, защото от тях става ясно, че Ахундова е доказан кредитен милионер в качеството си на член на съвета на директорите на фалиралата плевенска рафинерия „Плама“. Фамозната дама е ужилила цели 7 трезора – Балканбанк, Минералбанк, ОББ – с четири кредита, ЦКБ, „Биохим“, „Експрес“ и Елитбанк. Главницата по тези кредитни задължения възлиза на десетки милиони неденоминирани лева, без да се броят и лихвите, показват справките, приложени към решенията на Комисията по досиетата.

От регистрационните картони става ясно, че Ахундова е вербувана от ДС с моминското си име Вера Христова Христова и е много ценен агент за борба с идеологическата диверсия и противодържавните прояви срещу тоталитарния режим.

Шпионинът на Решетников и Малофеев

Бивш соцдепутат и настоящ председател на движение „Русофили“, Николай Малинов се записа в историята на България като първия обвинен по главата за престъпления срещу републиката заради шпионаж. В полза на Русия. От скандала, разтърсил страната ни в края на миналата година, лъсна крайната цел на тази задкулисна мрежа, създадена от ДС - да държи в плен обществото ни и след старта на демокрацията и да движи конците му в полза на менторите си от Москва. В тази мрежа Малинов се оказа с ключова роля – на двигател на т.нар. план България, инспириран от прокремълския олигарх Константин Малофеев и генерала от бившото ГРУ Леонид Решетников, за да бъде променена евроатлантическата ориентация на България отново в сателита на Русия. Реализацията на въпросния план е трябвало да бъде финансирана с малкото истински, но пък златни активи за 1 млрд. лева, финансирани от КТБ, които банкерът беглец Цветан Василев на няколко пъти се опита да открадне под носа на държавата при вторичния грабеж на фалирания от него трезор. В списъка, сътворен от Василев и Малинов за реализацията на плана на Малофеев и Решетников, са били „Дунарит“, БТК и още половин дузина ключови активи.

Натовски тайни на прицел

Двама души буквално точат на поразия натовски тайни в полза на маркобесната ДС, кремълските й авери и родната олигархия. Ексвоенният министър в кабинета „Костов“ Бойко Ноев и оръжейният бос Емилиян Гебрев от години „разработват“ военното направление на задкулисните кръгове у нас. Двамата са дълбоко свързани и имат еднакъв генезис – бивши комунисти, и Ноев, и Гебрев принадлежат към средите на комунистическите разведки. Оръжейният бос сам издаде факта, че е имал досие в ДС, като заведе дело във ВАС. Ноев обаче продължава да не е „осветен“. През 2001 г. именно той като шеф на МО връща отнетия лиценз на Гебрев след скандала с оръжейната доставка за Никарагуа, арестувана от митническите служби на САЩ. В наши дни Ноев има и ново амплоа – на консултант по конспиративни теории, като до 2014 г. е бил и служител на Цветан Василев (бел.р., в „Бромак“ - мажоритарен акционер във фалиралата КТБ). От списъците с гости на банкера беглец лъсна, че ексминистърът е изорал пътека до бюрото на Василев, когото иначе уж не познава. Гебрев също е в отбора на Василев, играейки с него като подставено лице на олигархията във военния завод „Дунарит“, който на два пъти стана обект на опит за вторичен грабеж от страна на Цветан Василев и руския му покровител – олигарха Константин Малофеев. Предприятието е безценно за Кремъл, защото изпълнява поръчки по натовски стандарти и съответно разполага с цялата нужна информация за стандартите на алианса, както и с данни за поръчките, изпълнявани не само от България, но и от останалите страни членки. Канал за точене на натовски тайни към олигархията бе разбит и при разследването на служба „Военна информация“. Оказа се, че задкулисието е ползвало службата за своя лична употреба, управлявайки я през марионетките си Бойко Ноев и Румяна Бъчварова, играеща ролята на политическа къртица на кръга „Капитал“ в управлението на ГЕРБ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.