Държавна болница търси купувач на терен от 12,5 дка

Държавна болница търси купувач на терен от 12,5 дка

 

Старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“  възнамерява да продаде близо 12,5 дка терен на територията на курортното селище Ягода, за да финансира бъдещ ремонт и оборудване на операционния си блок.

Намерението е включено в дневния ред на предстоящото общо събрание на акционерите, насрочено за 20 юли. Теренът е оценен  за малко над 837 000 лв, там преди години е имало специализирано отделение за лечение на кожни болести, от което са останали само няколко бараки, а дейността е преустановена по неизвестни причини.

На същото заседание на акционерите предстои да бъде взето решение за замяна на някогашния АГ-комплекс в центъра на Стара Загора с имоти, върху които са построени част от сградите на здравното заведение.

Замяната цели изчистване на стари задължения на болницата към общината от над  2 млн лв за неплатени данъци , такси за смет и лихви .

 Идеята на администрацията е 6-етажната масивна сграда в центъра на града на някогашният АГ-комплекс да бъде основно ремонтирана и използвана за доболнична помощ. Към края на 2019 година УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ е имала 20 млн лв натрупани стари задължения към кредитори и доставчици, но пък за втора поредна година е успяла да реализира годишна счетоводна  печалба от 2 774 000 лв, съобщи изпълнителният директор проф. д-р Йовчо Йовчев.По-голямата част от печалбата в размер на 2 135 000 лв ще бъде използвана за покриване на загуби от предни години.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.