Държавата ще охранява седем плажа в област Добрич

Държавата ще охранява седем плажа в област Добрич

Седем са неохраняемите плажове в област Добрич, които това лято ще бъдат охранявани със средства от държавата. Областният управител на Добрич откри процедура чрез публично състезание, за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Организиране и извършване на водноспасителна дейност през 2020 г. на територията на неохраняемите морски плажове в област Добрич: „Космос“, “Крапец-север“ (без част 3), „Шабла“, „Добруджа-север 1“, „Добруджа-север 2“, „Болата“ и „Фиш-Фиш нов““.

Водноспасителната дейност следва да се извърши съгласно утвърдената от Министерство на туризма програма за организация на водноспасителната дейност за летен сезон 2020 г., която включва осигуряването на девет броя стационарни спасителни поста на посочените морски плажове в област Добрич, с минимум по 2-ма спасители на всеки пост, с работно време от 08:00 до 18:00 ч. всеки ден.

За 2020 г. неохраняемите плажове на територията на област Добрич са 20 на брой. На интернет страницата на Министерство на туризма са публикувани заповеди на министър Николина Ангелкова, с които са определени наематели на други четири плажа на територията на област Добрич – „Божурец-Топола 1“, „Вили Чайка“, „Божурец-Топола 3“ и „Батовски“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.