Плащат на шефове да наемат безработни до края на 2022 г.

Плащат на шефове да наемат безработни до края на 2022 г.

Разширява се обхватът на работодателите

Променя се начинът за определянето на максималния брой на заявените работни места, за които може да кандидатства работодателят – спрямо списъчния състав на персонала за 2020 г. за месеца, съответстващ на месеца на подаването на заявката. Срокът на действие на проекта е удължен до 31.12.2022 г. Работодателите, които желаят да подадат заявка за участие в проекта, следва да се запознаят с всички условия за допустимост, информират от социалното ведомство.

След промените се разширява обхвата за работодатели: 

До 10 души се допуска да наеме до 4 лица;
До 50 души се допуска да наеме до 20 лица;
До 250 души се допуска да наеме до 50 лица;
Над 251 души (вкл.) се допуска да наеме до 100 лица.

За работодателите, учредени след 1 януари 2020 г., допустимият брой заявени места се изчислява спрямо списъчния състав на персонала към месеца, предхождащ месеца на подаване на заявката. В случай че работодателят е учреден в месеца на подаване на заявката, се допуска да наеме до 4 души.

Всички работодатели, които са били недопустими поради невъзможността да докажат списъчен състав на персонала, могат да се възползват от разкриване на нови свободни работни места съгласно новия метод за определяне на списъчния състав на персонала.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.