Двуликият Сашо се доказва  с фейкове срещу Пеевски

Двуликият Сашо се доказва с фейкове срещу Пеевски

  • Секретният сътрудник на ПГУ дори се опитал да се изкара дисидент
  • Бори се за обичта и на Прокопиев, и БГ Мадоф, обслужва сайта „Фрогнюз“ на явочника Академик
  • Илиян Василев – ценен агент на ДС срещу НАТО, САЩ и Великобритания, защитен от системата „Вега“

Доскоро законодателната дейност на депутата Делян Пеевски не даваше покой на олигархията. С нея беше спрян вторичният грабеж на активите на КТБ и бяха върнати 1,25 млрд. лева в масата на несъстоятелността на фалирания от кредитния фараон Цветан Василев трезор. Започна и изсветляване на медийна собственост и финансирането на медиите.

Даренията на Пеевски за спасяване на животи на българите в битката с COVID-19 обаче прободоха като с нож съня на задкулисието и то събуди пионките си. Видният агент на Държавна сигурност Илиян Василев се притече пръв. От няколко дни той разпръсква фейкове срещу издателя на „Телеграф медия“ чрез сайта „Фрогнюз“ на колегата му агент Академик, които играе ролята на пресцентър на БГ Мадоф. Академик вчера беше почетен по повод рождения му ден дори със стихотворение на сайта. Само че, пропуснаха да му отчетат главната заслуга като разпространител на фалшиви новини. Може би това ще стори банкерът беглец.

Илиян Василев скочи на новата шефка на СЕМ Бетина Жотева, която настоя да има законови промени срещу фалшивите новини и че те се разпръскват през сайтове, които са ничии. Фалшивите новини, както е известно, са запазена марка на мейнстрийма на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. Фабриката изпадна в ужас, че се иска легална дефиниция на фейковете. Поради това Сашо обяви, че Жотева била говорител на Пеевски и дори отиде по-далеч със скандалното твърдение, че едва ли не депутатът спрял сигнала на БНР. Тези твърдения с абсурдността си вече разкриват безсилието на мейнстрийма. Там обаче няма морал. Там има само псевдожурналисти, политолози и социолози, анализатори и блогъръри, на повикване, като представящия ни се за виден антикомунист агент Сашо. Всички те говорят с устата на Прокопиев, а фейковете като копия, излезли под индиго.

Именно хора като агент Сашо разпръскват в социалните мрежи невярно съдържание и през сайтовете на Фабриката като например в случая „Фрогнюз“ се прави опит тези лъжи да се легализират, да им се опаковат в някаква „автентичност“. Сашо е майстор на манипулациите и обиграно ченге! Видният агент на ДС Илиян Василев е сред първите защитници на кредитния фараон Цветан Василев. Дори навремето обяви, че в КТБ нямало дупка. С други думи, БГ Мадоф не е източил 5-6 млрд. лева от пирамидата КТБ. Сега Сашо се изживява и като будната съвест на умнокрасивите жълтопаветници около кръга "Капитал" и дели обичта си между подсъдимия Прокопиев и белградския резидент БГ Мадоф.

За ченгета като Илиян Василев е характерно не само двуличието, но и разпада на илюзиите. Как навремето се кълнеш пред ДС като казваш, че приемаш сътрудничеството с органите на ДС „по идеологически, морални и политически подбуди“, тъй като си възпитаван в този дух и как сега се опитваш си да правиш на силно прозападен. От 1981 г. Сашо вече е на работа в отдел „Международни връзки“ на Постоянното присъствие на БЗНС, направление „Най-развити капиталистически страни“. До Десети ноември Илиян Василев е сред най-доверените хора на тогавашния секретар на БЗНС Ангел Димитров, отговарящ за международните връзки в Съюза. След време ще стане член и на казионното БЗНС, което е съгласувал с ПГУ на ДС, както пише в личното му дело неговият вербовчик ст. л-т Христо Христов. Според журналистката Виолета Радева, която навремето е работила в органа БЗНС вестник „Земеделско знаме“, агентът минала година пуснал пост във „Фейсбук“, в който обяснявал как бил посъветван да предложи своята дисидентска история в някакви сборници, посветени на антикомунистическата съпротива у нас преди 1989-1990 г. И твърдял, че историята за Десети ноември била изтрита. Каква наглост и безочие! Та нали агентите се опитаха да заличат връзката си с ДС. После като повечето свои колеги и Сашо се пребоядиса в тъмносиньо и се превърна във виден антикомунист. Спечели сърцето на Фетхуллах Костов, който го назначи за посланик не къде да е а в Москва.

Внимателният прочит в личното му дело разкрива, че Сашо е бил един от най-ценните секретни сътрудници на ПГУ на ДС. Защитен е от свръхсекретната система „Вега“ на управлението, сочат документите, разсекретени от Комисията по досиетата, с копие от които „Телеграф медиа“ разполага. Работел е по линия на шпионажа срещу Великобритания, придобивал е ценна информация за НАТО, САЩ и Обединеното кралство. Той е сред доносниците, които днес говорят през устата на Прокопиев и БГ Мадоф, опитват се да прикрият аферите и грабежа им, и без умора ни поучават как да живеем. Той е част от червената номенклатура и присъдружните й агенти на ДС, които дърпаха конците на прехода с една единствена цел - да останат на власт, макар и зад кулисите.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.