Двуцифрен ръст на текстил и тютюневи изделия

Двуцифрен ръст на текстил и тютюневи изделия

През февруари промишленото производство нараства с едва 0.1% спрямо година по-рано и с 1.1% в сравнение с януари, показват данните на НСИ.

На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарно изгладените данни, е отчетен в преработващата промишленост - с 2.4%, а спад - в добивната промишленост - с 8.5%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 6.3%.

По-значително увеличение в преработващата промишленост спрямо съответния месец на предходната година се наблюдава при некласифицираното производството - с 25.1%, на превозни средства, без автомобили - със 17.9%, на тютюневи изделия - с 15.4%, и производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 12.2%.

Най-голямо намаление е отчетено при ремонта и инсталирането на машини - с 12.8%, производството на лекарствени продукти - с 10.3%, обработката на кожи, обувки и други изделия - с 9%, на машини и оборудване с общо и специално предназначение - със 7.2%.

Спрямо януари ръст има в преработващата промишленост - с 1.1%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.6%, а намаление - в добивната промишленост - с 0.6%.

По-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава при некласифицираното производството - с 14.3%, на метални изделия, без машини и оборудване - с 8.8%, на електрически съоръжения - с 5.8%, на превозни средства, без автомобили - с 4.9%. Съществено намаление е регистрирано при ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 9.5%, производството на лекарствени вещества и продукти - със 7.3%, на дървен материал и изделия от него, без мебели - с 6.4%, на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 5.5%.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.