0

34-годишната журналистка и блогърка Надя Бокоди от Австралия реши да пие кафе за по-силен оргазъм и сподели резултатите, пише News.com.au.

34-годишната журналистка и блогърка Надя Бокоди от Австралия реши да пие кафе за по-силен оргазъм и сподели резултатите, пише News.com.au.

Жената искала да провери тренд, който забелязала в TikTok и да разбере дали чаша еспресо наистина може да повлияе на половия живот.

Бокоди пиела двойно еспресо, преди да използва вибратора си (Не се съобщава, защо за експеримента не е използван мъж или жена например). Според нея след кафето оргазмът й е бил по-интензивен. Австралийката насърчава всички да проверят лично дали е така.

Интересното е, че кофеинът влияе на кръвоносните съдове по различни начини. Кръвоносните съдове в мозъка и белите дробове са склонни да се стесняват, а съдовете в стомаха да се разширяват. Добавете това към ефекта върху мозъка като стимулант и можете да изпитате подобрен оргазъм, обяснява гинекологът Джоузеф Сгрой Мелбърн. Въпреки това, допълва той, кофеинът не може да замести правилната любовна игра и привързаността към партньора. „Чувствата на двама души един към друг играят доста по сериозна роля от тази, която можете да получите от кафето“, обяснява той. Сгрой също така казва, че е безопасно да пиете кафе преди секс, ако сте в добро здраве, нямате сърдечно-съдови заболявания и не страдате от високо кръвно налягане.

Понастоящем няма научни изследвания по тази тема. Изданието отбелязва, че през 2018 г. експерименти върху плъхове показват връзка между приема на кофеин и пола: женските плъхове, които са били инжектирани с кофеин, показват по-голяма раздразнителност.