Опосуми, носорози, магарета – една иначе талантлива журналистка се разходила до зоопарка, попрочела малко литература и решила да драсне няколко реда, за да покаже на всички колко е умна. Проблемът на иначе талантливите журналистки е, че в един момент се изчерпват.

Тогава, в стремежа си да продължат да оригиналничат, разравят дебелите книги и почват да ги преразказват. Тръгват от сътворението на света, вадят цитатите, които са им необходими. Те са копчетата, на които пришиват балтон. Колкото по-натруфена и кичозна е дрехата, която са снадили, толкова по-горди са дизайнерките. Проблемът на иначе талантливите журналистки е, че

губят мярка и достигат

фазата на изчерпване,

след което умните им писания се превръщат в изчанчена мода, в извратени дрехи за сноби, чиято единствена цел е провокацията.

Има ударни текстове, които казват всичко с няколко изречения. На иначе талантливите журналистки, които пишат опуси, им е под достойнството обаче да се излагат с кратки материали и ясна поанта. Затова те вадят под вола теле, за да заблудят аудиторията, че са мислителки. В краен случай, ако няма вол наблизо, и биволът върши работа. Те читателите са прости така или иначе, не са като иначе талантливите журналистки, решили да се самоизтъкнат.

Проблемът на иначе талантливите журналистки, когато изгубят мярката и започнат да пълнят всеки текст с пълнеж от цитати с вманиачена отдаденост, е че губят облика си и престават да са Някой. Така иначе талантливата Любослава Русева, престанала да е

Някой, реши да съчини

един опус за Никой.

И реши да го центрира около Пеевски, защото й се прииска и на нея да покаже, че разбира от модните течения в „независимата журналистика”.

За лош късмет точно в този момент една друга журналистка, за която е спорно по-горното твърдение, реши също да се разпише и за целта разтвори „Престъпление и наказание”, вероятно за да удари в земята посестримата си с нейните опосуми, магарета, носорози и биволи и да покаже, че тя чете по-сериозна литература. Така се зароди едно ново явление – на „двете каки” в журналистиката, бъбрещи си задочно за Пеевски, което на свой ред може да се превърне в модна тенденция. Експерти по темата твърдят, че когато престанеш да си Някой, не може Никой да ти помогне. „Двете каки” обаче си бъбрят толкова сладко, че не ни се ще да ги прекъсваме, за да не си загубят съвсем мисълта.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Едно БОЕЦ си знае, едно си бае

Какво правиш, когато получаваш по факса/мейла опорни точки и ти плащат да ги разпространяваш наляво и надясно от позицията на организация, работеща фиктивно в обществена полза, а всъщност в частна?

Отговорите, които „Дневник“ не иска да чуе от Пеевски

Сайтът на подсъдимия Иво Прокопиев - „Дневник“, публикува смешен плач за депутата от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Оказва се, че репортерът на „Дневник“, който причака Пеевски в село Св. Петка в изборния ден, явно е изпаднал в ступор и буквално си е забравил въпросите.

Кандидатурата на Пеевски: Ключова дума „Страх“ за олигарсите (ОБЗОР)

Страх. Тази една единствена дума описва идеално всичко, което се случи в последния месец у нас. Преди точно месец опозиционната ДПС представи листата си с кандидати за евровота, който ще се проведе в неделя. На второ място в нея е настоящият народен представител от гражданската квота на движението и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.