0

Д вама общински лидери на ГЕРБ в Русенска област подадоха оставки. Това са Росен Даскалов, който от няколко месеца оглавява местната структура на партията в Русе, и Андриан Райков – ръководител на общинската организация във Ветово.

Двама общински лидери на ГЕРБ в Русенска област подадоха оставки. Това са Росен Даскалов, който от няколко месеца оглавява местната структура на партията в Русе, и Андриан Райков – ръководител на общинската организация във Ветово.

Мотивът е незадоволителните резултати на местните избори. И в двата града кандидатите на ГЕРБ за кметския стол не спечелиха надпреварата.

„Аз съм морален човек, имам достойнство и смятам за свой дълг да подам оставка при този резултат. Оставам обаче член на ГЕРБ“, коментира пред „Монитор“ Росен Даскалов.

Той застана начело на русенската организация, след като на 12 юли т.г. общинският лидер и кмет на Русе Пламен Стоилов подаде молба с желание да освободи поста. Даскалов е бил поканен лично от премиера Бойко Борисов и утвърден от Изпълнителната комисия на партията временно да оглави структурата до края на мандата, който приключва в началото на 2020 г.

„Дали ще бъдат приети оставките ни, ще стане ясно на предстоящото заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, което ще се проведе на 7 ноември“, обясни пък пред „Монитор“ Андриан Райков.