0

Д ва коледни базара  с дървени къщички за жарени вкусотии, греяно вино и сувенири и две ледени пързалки ще има в празничните дни във Варна.

Два коледни базара  с дървени къщички за жарени вкусотии, греяно вино и сувенири и две ледени пързалки ще има в празничните дни във Варна.

Първият базар ще бъде в отворената зона на Пристанище Варна, където освен ледена пързалка ще има и сцена за концерти. Вторият по традиция ще бъде разположен на площад „Независимост“ в центъра на града. Безплатната ледена пързалка там ще заработи за шеста поредна година за гражданите и гостите на Варна.

Съоръжението е монтирано на площада до сградата на общината в близост до паметника на загиналите в Сръбско-българската война. Ледената пързалка започва работа от 6 декември, и ще радва варненци до 6 януари 2020 г.

Работното време на съоръжението е всеки ден от 10 до 19 часа с почивка от 14 до 15 ч. за обработка на леденото покритие. В празничните дни ледената пързалка ще е отворена на 24 и 31 декември от 10 до 17 часа с почивка от 13 до 14 часа. на 25 и 26 декември от 11 до 17 часа, с почивка от 14 до 15 часа и на 1 януари - от 11 до 18  ч., с почивка от 14 до 15 часа.

Няма ограничения за броя на сесиите за пързаляне, които са по 30 минути. Кънките ще се получават срещу депозит от 5 лв., който се възстановява след връщането им. На пързалката ще бъдат поставени информационни табели с регламент за ползване. Предвидени са патрули, които да осигуряват спазването на обществения ред.

Специализиран персонал ще осигурява и обслужването на съоръжението. На разположение ще бъде и медицинско лице.