Два класа първолаци повече тръгнаха на училище в Шумен
8

Два класа първолаци повече тръгнаха на училище в Шумен

С два класа първокласници повече започна новата учебна година в Шумен. За първи път от години има ръст в броя на първолаците и тази година учебния праг в областния град прекрачиха 761 деца.

В 19-те училища в Шумен през учебната 2021/2022 година ще учат общо 8253 ученици, като в общия брой има спад спрямо други години.

1 174 896 лв. вложиха в ремонтни дейности през лятото 8 училища в общината. Те кандидатстваха за средства и бяха одобрени по програма на Министерството на образованието като към делегираните си държавни бюджети добавиха още средства – директен трансфер, които вложиха в проекти за подобряване на учебната среда.


В СУ „Йоан Екзарх Български” с тези средства бе направен текущ ремонт на спортните площадки. В СУ „Сава Доброплодни” беше изградена нова зала за хореография и преустройство на подпокривното пространство, което трансформираха в нови класни стаи. Езиковата гимназия "Никола Йонков Вапцаров" ремонтира актовата зала и физкултурния си салон. В ПГССХТ бе направен ремонт на класни стаи и коридори, ремонт на класни стаи е извършен в училищата в селата Царев брод, Мадара и Градище, ремонт на покрива с отпуснатия трансфер направиха в училището в с. Ивански.
По същата програма на МОН кандидатстваха и две детски градини в Шумен – „Братя Грим”, където вече е избран изпълнител на ремонтните работи и ДГ „Щурче”, където тече обществена поръчка за избор на изпълнител. Общо 2885 деца от 3 до 6-годишна възраст ще се обучават в 28 детски градини на общината.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.