Два дни преди крайния срок: Само 56 от 130 партии са представили отчетите си

Два дни преди крайния срок: Само 56 от 130 партии са представили отчетите си

Сметната палата отново напомня на политическите партии, че до 31 март трябва да представят финансовите си отчети за 2020 г. и декларациите по образец със списъци на физическите лица, юридическите лица и едноличните търговци, направили дарения.

Два дни преди крайния срок само 56 партии от 130 партии, които са задължени да представят отчетите си пред Сметната палата, са го направили.

Последиците от непредставяне или непредставяне в срок на годишните финансови отчети и декларациите със списък на дарителите са налагане на  имуществена санкция на политическата партия в размер от 5 000 до 10 000 лв, загубване правото на държавна субсидия до провеждането на следващи избори за народни представители, възможност  СГС да постанови разпускане на партията, когато не са представени в Сметната палата годишни финансови отчети за две последователни години.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.