0

Т алантливите деца на сдружение „Духовно огледало“ нарисуваха Рождество Христово, а част от картините и пластиките им са подредени в изложби в две министерства в София. „Направихме изложбите с цел да дадем надежда и светлина на хората, за по-добри времена, затова и двете са под надслов „Да бъде светлина“, каза пред „Телеграф“ председателят на сдружението Татяна Костадинова.

Талантливите деца на сдружение „Духовно огледало“ нарисуваха Рождество Христово, а част от картините и пластиките им са подредени в изложби в две министерства в София. „Направихме изложбите с цел да дадем надежда и светлина на хората, за по-добри времена, затова и двете са под надслов „Да бъде светлина“, каза пред „Телеграф“ председателят на сдружението Татяна Костадинова.

Прекрасните творби от изложбата “Да бъде светлина” на сдружение “Духовно огледало” красят централното фоайе на Министерство на труда и социалната политика от началото на месеца. Произведенията са дело на талантливите деца от арт център “Видима” с преподавател Снежана Велчева, от ателие “Приказен свят” гр. София и от школа “Духовно огледало” с. Куртово Конаре. Децата от Севлиево се представиха с иконостас и икони на светци.

Творби на тема Рождество са подредени и във фоайето на Министерството на труда и социалната политика.

Коледната изложба "Да бъде светлина" на сдружение "Духовно огледало", модул „Рождество“ на Ателие ,,Приказен свят'' град София, може да бъде разгледана и на витрината на Министерството на туризма на столичната улица „Съборна“ 1. „Всеки, който върви по своя път на улицата може да разгледа тази красота“, сподели още Татяна Костадинова и разкри, че най-голямата творба, поставена на витрината, изобразява самото Рождество, пътят на влъхвите и изгряването на Витлеемската звезда. Всички творби са от богатата иконна експозиция на „Духовно огледало“, направенa от деца. Експозицията е пътувала над 25 пъти в чужбина, разкри още г-жа Костадинова и спомена някои от местата, където са били показвани творбите - Централния офис на Юнеско в Париж, Франкфурт, Виена, Братислава и Груция. „В Грузия лично ни даде аудиенция техния патриарх Илия“, сподели още председателят на „Духовно огледало“.

Таланти

Духовно огледало е създадено през 1998 г. и е регистрирано като сдружение с нестопанска цел, в обществена полза, с председател Татяна Костадинова. Член е на IBBY /ЮНЕСКО/ и на Интернационала на обединените училища - Делхи, съорганизатор на Международен младежки фестивал /Италия/, оторизиран национален партньор на Международна организация за детско творчество ICАF /Вашингтон/. „Духовно огледало“, като част от гражданското общество, си поставя благородната цел да създава условия за изяви на млади таланти, да подпомага децата и младите хора в избора им на позитивни занимания в свободното време, с оглед откриване и развиване на уменията и дарованията им в областта на изкуството, културата, науката и спорта, за реализиране на тяхната необятна фантазия и оригинални идеи.