0

Н а автосалона в София посетителите могат да видят щанда на френската марка DS Automobiles, която се завръща на българския пазар, представена от официалния вносител „София Франс Ауто”, известен у нас с успешния си 27-годишен опит в търговията с автомобили от различни марки. DS Automobiles е премиум марката на PSA Group и лансира гама от 6 автомобила, всички предлагани в електрифицирани версии E-Tense. На изложението в София са показани двата луксозни кросоувъра - флагманът на френските технологии DS 7 Crossback E-Tense 4x4, заедно с новия напълно електрическия DS 3 Crossback E-Tense.

На автосалона в София посетителите могат да видят щанда на френската марка DS Automobiles, която се завръща на българския пазар, представена от официалния вносител „София Франс Ауто”, известен у нас с успешния си 27-годишен опит в търговията с автомобили от различни марки. DS Automobiles е премиум марката на PSA Group и лансира гама от 6 автомобила, всички предлагани в електрифицирани версии E-Tense. На изложението в София са показани двата луксозни кросоувъра - флагманът на френските технологии DS 7 Crossback E-Tense 4x4, заедно с новия напълно електрическия DS 3 Crossback E-Tense.

Марката DS Automobiles, лансирана през 2015 година, е водена от авангардния дух на легендарния модел DS от 1955 година и цели да пренесе френския лукс в автомобилната индустрия. Луксозните автомобили на марката са проектирани за клиенти, търсещи лично изразяване и високи технологии. Втората генерация на моделите на DS Automobiles съчетава изтънченост и модерни технологии. Харизматичният стил и финес на автомобилите DS са използвани чрез уникалния избор на материали като алкантара, зърнеста кожа или напа, и силни акценти като шевове с перлени зрънца или френски ювелирни детайли.

От средата на 2019 година DS 7 Crossback се предлага с хибридната технология E-Tense и задвижване на четирите колела 4х4. Новият кросоувър DS 7 Crossback E-Tense 4x4 е еталон по отношение на технологии и финес, тъй като комбинира три силови агрегата – 1,6-литров бензинов с турбокомпресор и два електрически мотора, генериращи сумарна мощност от 300 к.с. Бензиновият двигател PureTech с мощност 200 к.с. е придружен от два електрически мотора със 109 к.с., разположени върху всяка ос.

Те са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия за сумарна мощност от 300 к.с. и 450 Нм въртящ момент, който се разпределя от трансмисията със задвижване на четирите колела. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 6,6 секунди и изминава 1000 м от старт на място за 27 секунди. DS 7 Crossback E-Tense 4x4 може да постигне зареждане на батерията си от 0 до 100% на стенно-монтирана зарядна станция 32A за 1 час и 45 минути. Батерията се зарежда също по време на шофиране благодарение на модерна система за регенерация на енергията.

DS 7 Crossback E-Tense 4x4 предлага задвижване на четирите колела с изцяло електрически пробег от 58 километра, отделяйки едва 31 г/км емисии CO2 и постигайки среден разход на гориво от 1,4 литра бензин на 100 километра, съгласно новия цикъл WLTP. Освен като хибрид, DS 7 Crossback се предлага и с 1,6-литров бензинов турбодвигател THP с мощност 225 к.с., съчетан с 8-степенна автоматична трансмисия. Същата скоростна кутия може да се комбинира и с 2,0-литровия турбодизелов двигател BlueHDi със запас от 180 к.с. Новият кросоувър DS 7 Crossback E-Tense 4x4 предлага система за автономно шофиране от ниво 2, контролирана от камера активна система на адаптивно окачване, технология за автоматично паркиране и система, включваща всички елементи за безопасност.

Редом до флагмана е изложен и новият DS 3 Crossback E-Tense, наличен и в изцяло електрическа версия. DS 3 Crossback е едновременно градски автомобил и кола за дълги пътувания за всички, които търсят стилно, динамично и елегантно привличане. С този модел DS Automobiles не само завладява нов сегмент, но и заявява позицията си на представител на френските иновации и технологичност в автомобилната индустрия. Компактният кросоувър DS 3 Crossback e автомобил, който разчупва кодовете със своя изваян дизайн на скулптура и технологично оборудване, като по този начин отваря вратите към едно ново поколение автомобили.

DS 3 Crossback E-Tense се задвижва от електрически двигател, комбиниращ мощност и пъргавина в една идеална тишина. Електромоторът гарантира над 300 километра автономност и възможност за зареждане на 80% от батерията в рамките на 30 минути със зарядна станция от 100 кВт. Запазвайки напълно гените и идентичността на DS 3 Crossback, изцяло електрическата версия E-Tense се отличава с елегантен дизайн, благодарение на многото елементи, подсказващи модерен вид и функционалност.