DroneBullet пази въздушното пространство

DroneBullet пази въздушното пространство

Самонасочващ се снаряд против дронове

Дроновете продължават да намират различни нови приложения, както добри така и лоши, но също така вече съществуват различни начини да бъдат спрени. DroneBullet на AerialX е предназначен до предостави на властите контрол над чувствителното въздушно пространство, използвайки твърде краен подход, като удря подозрителните дронове в небето.

Независимо от неяснотите, около законността на атакуването на дронове, собственост на други лица, докато летят във въздуха, продуктите против дронове бързо навлизат на пазара. Преносимите оръжия против дронове на DroneShield предоставят забележителен обхват, изстрелвайки електромагнитен шум на правилната честота, който блокира радиосигналите използвани за управление и комуникация и го приземява.


Съществуват и други, не толкова пасивни методи, като обучението на хищни птици за сграбчване на дронове в небето, улавянето им в мрежи, хвърлени от други дронове и дори дронове използващи огнестрелно оръжие.

 

AerialX не разкрива твърде много за това, как технологията на DroneBullet работи, но видео показва технологията в действие.

От него се разбира, че подобния на снаряд DroneBullet на AerialX разполага с четири преки и комбинира алгоритми за дълбоко обучение със софтуер за машинно зрение, за да излети и да се сблъска с движещата се цел, сваляйки опасния дрон с „мощен кинетичен удар”, след което се приземява непокътнат.


Технологията на AerialX използва микро радио детектори, с които засича дронове навлизащи в определени участъци от въздушното пространство, като например над летища и концерти, отбелязвайки автоматично неизвестното въздухоплавателно средство на картата.

AerialX представя продукта си, като подходящо решение за правоприлагащите и отбранителните сили, които се опитват да защитят въздушно пространство и да осигурят безопасността на хората.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.