Дроновете могат да извършват много дейности, от пръскане на насаждения до изучаването на дивата природа. Швейцарската организация за спасяване от въздуха Rega представи дрон, който е способен автономно да търси и открива изчезнали хора.

Посредством множеството вградени сензори, както и термо камера, инфрачервена камера и трета за дневна светлина, също и инструмент за проследяване на телефони, дронът на Rega може да сканира големи райони за хора, който са се изгубили или бедстват в планината.


Специално разработени алгоритми анализират данните, постъпващи от различните камери на дрона и идентифицират възможно забелязаните хора, след което всички обещаващи резултати се предават до оператори в базата. Дрона може да лети и при лоша видимост, което понякога може да пречка спасителните вертолети.


Дронът на Rega превъзхожда повечето предлагани на пазара с това, че може да лети автономно в продължение на няколко часа на разстояние от няколко километра.

Дронът използва перка с три роторни лопатки с диаметър малко повече от 2 метра и е проектиран да лети на височина от 80-100 метра. Използвайки технология за спътникова навигация, дрона може автономно да покрие предварително определена област. Разполага още със системи против сблъсък, за избягване на електропроводи и други летателни апарати. Въпреки че е снабден с авариен парашут, дрона няма да бъде използван над летища или силно населени райони, за да се сведе рискът за хората под него до минимум.

„От създаването си Rega непрекъснато използва най-съвременните технологии, за да подобри допълнително спасяването от въздуха и да помогне на още повече хора в беда”, заявяват от Rega. „Убедени сме, че автономният Rega ще разшири обхвата на нашите операции още повече.”

Засега, безпилотния дрон на Рега не може да помогне или да достави лекарства на нуждаещи се хора. Вместо това, е предназначен да работи заедно с спасителния екип и да подпомага вече действащите спасителни вертолети.
Дрона вече е преминал година и половина изпитания и трябва да бъде готов да поеме самостоятелни мисии през 2020 г., казва Rega.

Организацията е провела 160 операции по търсене от въздуха на изчезнали хора през 2018 г., като новият безпилотен дрон трябва да направи коренна промяна при откриването на хора и спасяването на живот.

 

По темата: Rega K drones
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Rivian R1T разполага с кухня и огромен обсег

Електрически автомобил за пътешествия и къмпинг

Rivian R1T разполага с кухня и огромен обсег

До скоро, идеята да се къмпингува и пътува с електрическо превозно средство, далеч от електрическата мрежа в продължение на дни, бе до голяма степен невъзможна. Но това вече е възможно и новата компания за електрически превозни средства Rivian иска да бъде по-достъпно.

Алгоритми на Google диагностицират по-точно рак на белите дробове

Изкуствен интелект помага за ранната диагностика на рак

Алгоритми на Google диагностицират по-точно рак на белите дробове

Ранното диагностициране на болестта рак, във всичките й форми, е от изключителна важност, но при рак на белия дроб това може значително да подобри шансовете за живот на пациента, но както при всички видове рак, е много по-лесно да се говори, отколкото да се направи.

Сигурност на родителите и полезни функции за децата от Novus Core

Детски умен часовник и телефон в едно устройство

Сигурност на родителите и полезни функции за децата от Novus Core

Умните часовници и смартфоните за деца не са новост, като от скоро, дори FitBit предлага детски умен часовник, но китайската компания Abardeen има малко по различен подход. Най-новото предложение на компанията, което от тази седмица набира средства в Kickstarter, използва модулен дизайн, комбинирайки телефон и умен часовник за деца.