Дребният бизнес вече може да кандидатства за държавна подкрепа

Дребният бизнес вече може да кандидатства за държавна подкрепа

Проектни предложения по процедурата за подкрепа на микро- и малките предприятия ще могат да се подават от днес.  Крайният срок за подаване на проектни предложения 16.30 ч. на 15 юни 2020 г.

Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" - Управляващ орган на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 кани желаещите да представят проектни предложения по Приоритетна ос 2 "Предприемачество и капацитет за растеж на малки и средни предприятия /МСП/", Инвестиционен приоритет 2.2. "Капацитет за растеж на МСП" като обявява процедура за подбор на проекти: "Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19", съобщиха от програмата.

Процедурата е активирана в ИСУН 2020.П одаването на проектните предложения е по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула "Е-кандидатстване" тук

Целта на процедурата е осигуряване на оперативен капитал за българските микро- и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 173 000 000 лева.

Предоставяната по процедурата безвъзмездна финансова помощ е под формата на преки, безвъзмездни средства съгласно раздел 3.1 от "Временна рамка за мерки за държавна помощ в подкрепа на икономиката в условията на сегашния епидемичен взрив от COVID-19" от 19 март 2020 г.

Още по темата може да прочете тук.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.