0

И стинска драма с дузпи се разигра в 6-ия осминафинал от Евро 2020. На стадиона в Букурещ Швейцария елиминира световния шампион Франция след 5:4 при наказателните удари, 3:3 в редовното време и продълженията.

Истинска драма с дузпи се разигра в 6-ия осминафинал от Евро 2020. На стадиона в Букурещ Швейцария елиминира световния шампион Франция след 5:4 при наказателните удари, 3:3 в редовното време и продълженията.

В антигерой за „петлите“ се превърна голямата им звезда Килиан Мбапе, който пропусна петата, решителна дузпа.

Това бяха и първите дузпи на голямо първенство, които националите на Франция изпълняват и губят под ръководството на Дидие Дешан, откакто той води отбора в последните 9 години. За Швейцария пък това бе първа победа с дузпи.

Така след отпадането на европейския шампион Португалия вчера, днес борбата напусна и световния първенец, а Швейцария ще срещне Испания в 1/4-финалите.

"Кръстоносците" поведоха в 15-ата минута с гол на Харис Сеферович. В 55-ата минута Рикардо Родригес пропусна да се разпише от дузпа и да реши до голяма степен мача, след като вратарят на Франция Юго Лорис спаси.

В 57-ата минута Карим Бензема изравни, а две минути по-късно отново той даде преднина на "петлите". В 75-ата минута Пол Погба вкара страхотен гол от далече за 3:1. Десет минути преди края Харис Сеферович вкара второто си попадение в мача, а в 90-ата Швейцария вкара двубоя в продължения с гол на Марио Гавранович.

В продълженията терена с контузия напуснаха Бензема и Кингсли Коман. Плеймейкърът Антоан Гризман пък бе изваден преди това заради жълт картон.