ДПС с пакет от мерки срещу кризата
2

ДПС с пакет от мерки срещу кризата

С пакет от мерки в помощ на работещите българи, пенсионерите и бизнеса излиза ДПС. Те ще бъдат предложени още в първите дни на новия парламент, съобщи зам.-председателят на Движението Йордан Цонев пред избиратели в Севлиево.

"Предлагаме да се продължи помощта за пенсионерите, да се направи справедливо преизчисление на пенсиите, което е отлагано толкова години, да се добавят енергийни помощи за тези социални слоеве, които трудно биха понесли скока на цените на енергоносителите, да се подпомогне бизнесът с адекватни мерки, за да се запазват работните места, категорично да се подпомогне здравната система в този труден момент", каза Цонев.

Той даде да се разбере, че ще обмислят цял пакет от данъчни мерки в подкрепа на българската хранително-вкусова промишленост, за да може храните да бъдат на малко по-поносими цени и да бъде овладяна инфлацията. "Тези избори са исторически. Ние сме в безпрецедентна комбинация от кризи, защото задкулисието продължава да управлява със сегашния президент Радев", подчерта Цонев. И допълни: "Същата политико-икономическа клика, която ние наричаме кръга "Капитал", не се поколеба заедно със сегашния президент да вкара страната в 6-месечно безвремие. Резултатите ги виждаме - галопиращи цени и инфлация, хората не знаят как да посрещнат зимните си разходи за ток, парно, храна, хляб, не знаят как да се справят с пандемичната криза. Лекарите изнемогват, болниците са препълнени". "Когато говорим за разграждане на модела Борисов, ние вече трябва да прибавим и разграждаме и модела на управление на Радев. Защото той по нищо не се различава от този на Борисов. Моделът е същият, но версията е по-лоша", категоричен бе Цонев.

"Колко президенти минаха за последните 30 години? Кой от тях е работел за премахване на омразата, разделението, противопоставянето дори агресията", попита лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. И категорично заяви: "Ние с г-жа Искра Михайлова сме доказали, че сме хора, които могат да преодолеят различията. Нашата основна философия е заедността". По думите му президентската институция е мястото, където партиите с различните си идеологии трябва да намират консенсус. Карадайъ изтъкна,че държавният глава трябва да е генератор, модератор на обединяващи национални каузи. "Предлагам такава - в най-скоро време да достигнем средните европейски стандарти на живот", каза Мустафа Карадайъ и обясни, че президентската институцията трябва да е полето, на което политическите партии да дадат своите приоритети как ще стигнем средните европейските стандарти на живот, да кажат как ще го направят и да постигнат съгласие.

"Ние от ДПС, издигайки свой кандидат за президент, казваме - на България и е нужен нов етап от развитието на демокрацията. Не омраза, разделение и противопоставяне, а обединение. Нов етап от развитието на демокрацията означава да оценяваме и избираме хората не по тяхната етническа или религиозна принадлежност, а по това кой какво може и кой колко познания има, какви цели си е поставил и какво може да свърши. Точно това искаме да постигнем в нашата Родина България", категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.